Програма на Esri цели да повиши квалификацията на повече хораГеографските

...
Програма на Esri цели да повиши квалификацията на повече хораГеографските
Коментари Харесай

ГИС софтуер подпомага учащи и безработни

Програма на Esri цели да увеличи квалификацията на повече хора

Географските осведомителни системи са една от трите най-бързо разрастващи се технологии в света
(снимка: Esri България)

Компанията за геопространствени технологии Esri обезпечи безвъзмезден достъп до софтуерна платформа ArcGIS, както и онлайн курсове по Географски осведомителни системи за хора от целия свят, в това число и в България, чиято работа е наранена от разпространяването на COVID-19.

Географските осведомителни системи са избрани за една от трите най-бързо разрастващи се технологии в света дружно с нано и био технологиите, като в това време са лесни за прилагане и от години подкрепят работата на стотици организации в България.

Географска информационна система намират необятно приложение в разнообразни сфери като кадастър, районно обмисляне,  околна среда, инженерна инфраструктура, общински действия, ръководство на бедствия и извънредни обстановки, сигурност, осведомителни системи за бизнеса и доста други.
още по тематиката
Ето за какво програмата е подобаваща за безработни лица от най-различни професионални сфери, които желаят да покачат своята конкурентоспособност на пазара на труда.

До 30 юни искащите могат да заявят достъп до ресурсите на програмата посредством регистрация и да получат достъп до десетки Географска информационна система софтуерни артикули, измежду които облачният Географска информационна система софтуер ArcGIS Online, както и над 20 леки професионални приложения, в това число ArcGIS Pro – настолен Географска информационна система артикул за събиране, визуализиране и разбор на пространствени данни.

Програмата на Esri предлага и богата база от уроци и извършения, подобаващи както за начинаещи, по този начин и за напреднали. Уроците, част от платформата Learn ArcGIS,  предизвикват плановото образование посредством решение на проблеми от действителния свят от разнообразни сфери като бизнес разбор, градско обмисляне, до реакция при бедствия, публично здраве и доста други.

По-рано тази година Esri даде безвъзмезден достъп до своя програмен продукт и образователни запаси в поддръжка на възпитаници и студенти, които нямат достъп до компютърните лаборатории по време на пандемията от COVID-19. Сега компанията уголемява своята стратегия за нетърговска приложимост на ArcGIS програмен продукт към хора чието професионално развиване е наранено от пандемията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР