Програма Хоризонт има нов и.ф. директор – досегашният програмен директор

...
Програма Хоризонт има нов и.ф. директор – досегашният програмен директор
Коментари Харесай

Мартин Минков поема програма „Хоризонт“ на БНР

Програма „ Хоризонт ” има нов и.ф. шеф – досегашният програмен шеф на БНР Мартин Минков. Това заяви началникът на националното радио Светослав Костов, откакто беше изслушан в Съвет за електронни медии.

В края на предходната седмица националното радио беше разтърсено от огромен скандал, откакто първо стана ясно, че дългогодишният водещ и правосъден кореспондент Силвия Великова слиза от ефир, а по-късно и цялата стратегия на „ Хоризонт ” замлъкна ненадейно за няколко часа.

Решението за Великова първо беше обяснено с разминаване в длъжностната ѝ характерност, а по-късно от радиото публично оповестиха, че по избрани отразявани тематики е липсвал плурализъм. Спирането на излъчването точно по времето, в което се излъчва воденият от нея утринен блок, пък беше целесъобразно с профилактика, осведоми бТВ.

Случилото се докара до невиждан митинг на публицисти в поддръжка на Силвия Великова и дори на реакция на премиера Бойко Борисов, който персонално изиска обстановката да бъде изяснена. Междувременно КРС, Съвет за електронни медии и прокуратурата започнаха инспекция поради прекъсването на „ Хоризонт ”. Така, безусловно след ден на поста, Николай Кръстев подаде оставка като шеф на „ Хоризонт ”.

Мартин Минков е с 40-годишен стаж най-вече в БНР, дълготраен сътрудник на радиото в Скопие, като има и управнически опит – бил е зам.-директор през 1997 година, шеф на радио „ Експрес ” и шеф на Радио Бургас. От 2016 година е програмен шеф на БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР