Програма Хоризонт има нов и.д. директор – досегашният програмен директор

...
Програма Хоризонт има нов и.д. директор – досегашният програмен директор
Коментари Харесай

Мартин Минков е новият директор на Хоризонт

Програма " Хоризонт " има нов и.д. шеф – досегашният програмен шеф на БНР Мартин Минков, заяви ръководителят на на националното радио Светослав Костов.
Днес той бе изслушан от Съвет за електронни медии заради абсурда от предходната седмица когато дългогодишният водещ и правосъден кореспондент Силвия Великова бе свалена от ефир, а по-късно и цялата стратегия на " Хоризонт " замлъкна ненадейно за няколко часа.
Решението за Великова първо беше обяснено с разминаване в длъжностната ѝ характерност, а по-късно от радиото публично оповестиха, че по избрани отразявани тематики е липсвал плурализъм. Спирането на излъчването точно по времето, в което се излъчва воденият от нея утринен блок, пък беше целесъобразно с профилактика, напомня bTV.
Случилото се докара до невиждан митинг на публицисти в поддръжка на Силвия Великова и дори на реакция на премиера Бойко Борисов, който персонално изиска обстановката да бъде изяснена. Междувременно КРС, Съвет за електронни медии и прокуратурата започнаха инспекция поради прекъсването на " Хоризонт ". Така, безусловно след ден на поста, Николай Кръстев подаде оставка като шеф на " Хоризонт ".
Мартин Минков е с 40-годишен стаж най-вече в БНР, дълготраен сътрудник на радиото в Скопие, като има и управнически опит – бил е зам.-директор през 1997 година, шеф на радио " Експрес " и шеф на Радио Бургас. От 2016 година е програмен шеф на БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР