Прогнозните резултати от изборите за европарламент в Германия сочат първо

...
Прогнозните резултати от изборите за европарламент в Германия сочат първо
Коментари Харесай

Прогнозните резултати от изборите за европарламент в Германия сочат първо място за ХДС/ХССи силен резултат за Зелените

Прогнозните резултати от изборите за европарламент в Германия сочат първо място за десноцентристкия блок ХДС/ХСС и мощен резултат за Зелените, съобщи Франс прес.

Въпреки първото място, ХДС/ХСС получава един от своите най-слаби резултати в историята. За консерваторите са дали своят вот към 28 % от гласоподавателите, а за първи път на избори в Германия на второ място са Зелените с сред 20 и 22 % от гласовете.

Според прогнозните резултати крайнодясната " Алтернатива за Германия " печели към 10 % от гласовете (за съпоставяне с към седемте % през 2014 г.), а социалдемократите получават към 15 %.

Германската социалдемократическа партия загуби на изборите за европарламент в бастиона си във федералната провинция Бремен, съобщи Ройтерс.

Това е първият път след 1946 година, когато социалдемократите губят на избори в Бремен, което може да форсира края на обединението им с консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Християндемократическият съюз на Меркел е преди всичко в Бремен с 25,5 % от гласовете, сочат планирани резултати от евровота. Социалдемократите заемат второ място с 24,5 % от гласовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР