Прогнозните междинни плащания към България през 2018г. ще бъдат 4.24

...
Прогнозните междинни плащания към България през 2018г. ще бъдат 4.24
Коментари Харесай

4.24 млрд. лв. междинни плащания за България в одобрения от ЕП бюджет 2018 на ЕС

Прогнозните междинни заплащания към България през 2018г. ще бъдат 4.24 милиарда лева Това съобщи Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, откакто Европейският парламент (ЕП) гласоподава позицията си през днешния ден по бюджета на Европейския съюз (ЕС) за идната година.

„ Вноската на България в бюджета на Европейски Съюз за 2018г. се чака да бъде 1.13 милиарда лева За същата година действителните заплащания от Европейски Съюз към България се чака да са в размер на 4.24 милиарда лева Съотношението е съвсем 4 към 1. “, добави евродепутатът.

Предвижданията на Европейската комисия (ЕК) демонстрират, че по Европейския фонд за районно развиване и по Кохезионния фонд страната ни ще получи междинни заплащания в размер над 1.5 милиарда лева По-голямата част от тях са планувани за градско развиване и транспортна инфраструктура.

Други 360 млн. лева междинни заплащания се чакат в поддръжка на заетостта и по-специално, младежката претовареност.

В бюджета се показва още, че за 2018г. България ще получи междинни заплащания в размер на 730 млн. лева в поддръжка на селските региони и земеделието, както до 1.5 милиарда лева директни заплащания към българските фермери.

Според Новаков, който е част от преговорния екип по бюджет 2018 на Европейски Съюз, последната стъпка от завършването на бюджета са идните договаряния сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Съвета през ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР