Прогнозната цена на природния газ за септември е със 17

...
Прогнозната цена на природния газ за септември е със 17
Коментари Харесай

Булгаргаз иска 17% поскъпване на природния газ през септември

Прогнозната цена на природния газ за септември е със 17 % по-висока от цената за август.

Това значи към 350 лв. на мегаватчас, заяви новият изпълнителен шеф на " Булгаргаз " Деница Златева. Евентуално поевтиняване може да има през октомври, в случай че проработи газовата връзка с Гърция, сподели още Златева:

" Мога да кажа на база на предварителните планове с огромната конвенционалност, че би трябвало да започват доставките по интерконектора България - Гърция. Тогава ще се възползваме от контрактуваните цени по дълготрайния контракт с азерския снабдител и по предварителни планове към днешна дата цените ще бъдат по-ниски от оповестените за месец септември. Но всичко е в ръцете на плановата компания и на строителя на интерконектора ".

" Имаме контрактуваните количества по азерските доставки. Имаме две частични карга полутечен природен газ, и имаме количество, което беше изтъргувано на аукциона на газов хъб " Балкан " на една извънредно конкурентна цена от доставчика, който завоюва този търг. "

Деница Златева добави, че всеки ден биват изпращани писма до " Газпром ", само че диалозите с съветския монополист се водят на политическо равнище, а не на равнище компании.

Тя добави, че главната цел на Булгаргаз е да се обезпечат количествата синьо гориво до зимата.

Според ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов договаряния с " Газпром " няма да доведат до търсения резултат. Причините съгласно него са от всевъзможен темперамент - механически, стопански, финансов и геостратегически.

" Аз съм споделил моята позиция и смятам, че такива договаряния няма да доведат до резултата, който се търси. "

Иван Иванов не изключи опцията от Нова година да има нови цени на парното.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР