Прогнозната цена на природния газ ще е около 350 лева,

...
Прогнозната цена на природния газ ще е около 350 лева,
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска по-голямо поскъпване на газа за септември

" Прогнозната цена на природния газ ще е към 350 лв., което е нарастване към 17% по отношение на цената за август ". Това съобщи изпълнителната директорка на " Булгаргаз " Деница Златева след съвещание на КЕВР. Faktor.bg напомня, че авансово беше декларирано, че от компанията ще желаят по-високи цени с 6 на 100.  

Тя добави, че това се дължи на нараствания борсов показател.  " Булгаргаз " извършва контракта към " Газпром " и всеки ден изпращаме поръчки за доставки, получаваме удостоверение за нулеви количества за идващия ден, диалозите са на политическо равнище. Дружеството извършва единствено в този момент съществуващия контракт. Банкови преводи не могат да се вършат ", сподели още Златева. По думите ѝ количествата за септември са обезпечени.  " Октомври имаме общите месечни количества по контракта с азерския снабдител, имаме обезпечен цялостен танкер, който е обезпечен от американския снабдител и в допълнение има пуснат аукцион за остатъчните количества на " Газов Хъб Балкан ", където се чака конкурентна цена ", добави Златева.

Шефката на " Булгаргаз " разясни, че за ноември се разисква по какъв начин да бъдат структурирани търговете - дали да бъдат месечни, или за по-дълъг интервал.  " Важно е да си обезпечи отоплителният сезон, което значи доставки до края на април. По предварителни планове към днешна дата се чака цените да бъдат по-ниски от оповестените за септември ", сподели още Деница Златева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР