Прогнозната цена на природния газ ще е около 350 лева,

...
Прогнозната цена на природния газ ще е около 350 лева,
Коментари Харесай

Булгаргаз иска 17% поскъпване на природния газ през септември

" Прогнозната цена на природния газ ще е към 350 лв., което е нарастване с около 17 % по отношение на цената за август. " Това съобщи след съвещанието на Комисията за енергийно и водно контролиране изпълнителният шеф на " Булгаргаз "  Деница Златева. По думите ѝ това се дължи на нараствания борсов показател. Първоначалното предложение на " Булгаргаз " бе природният газ да нарастне с още 6% и да стигне до цена от 315.61 лева./MWh без цени за достъп, транспорт, данък и Данък добавена стойност.

" Булгаргаз " извършва контракта към " Газпром " и всеки ден изпращаме поръчки за доставки, получаваме удостоверение за нулеви количества за идващия ден, диалозите са на политическо равнище. На този стадий сдружението извършва единствено в този момент съществуващия контракт. Банкови преводи не могат да се вършат ", посочи Златева.

Тя акцентира, че количествата за септември са обезпечени: " Октомври имаме общите месечни количества по контракта с азерския снабдител, имаме цялостен танкер, който е обезпечен от американския снабдител и в допълнение има пуснат аукцион за остатъчните количества на " Газов Хъб Балкан ", където се чака конкурентна цена. "

Шефът на " Булгаргаз " разясни, че за ноември се разисква по какъв начин да бъдат структурирани търговете - дали да бъдат месечни или за по-дълъг интервал. " Важно е да се обезпечи отоплителният сезон, което значи доставки до края на април. По предварителни планове към днешна дата се чака цените да бъдат по-ниски от оповестените за септември ", посочи тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР