Прогнозната система, която трябва да предупреждава за предстоящо замърсяване на

...
Прогнозната система, която трябва да предупреждава за предстоящо замърсяване на
Коментари Харесай

Опасно мръсен въздух в София, общината не взема извънредни мерки

Прогнозната система, която би трябвало да предизвестява за идно замърсяване на въздуха в София още веднъж се провали, а навръх нея се разчита да покаже по кое време да се вкарат записаните в програмата на общината ограничения.
Сутринта прогнозата за 12 и 13 ноември беше " ниски равнища " за всички станции, които мерят нездравословните субстанции във въздуха на града. Вместо това гражданската система от сензори (AirSofia) демонстрира неведнъж превишение на допустимите правила, написа в. " Сега ". Особено зле наподобяват нещата в кварталите " Подуяне ", " Разсадника ", " Овча Купел ", " Сухата река " и " Дружба " .
Действията на общината за това, което дишат сега софиянци, се изчерпват с трите дежурни ограничения, от които за всички е явно, че резултат няма - апел към жителите да не употребяват колите си, апел да не палят печки на твърдо гориво и заричане да се оросява, когато " атмосферните условия разрешават " .
На уеб страницата на общината нощес беше обновена прогнозата за идващите два дни. Замърсяване още веднъж не се чака, като се изключи " сдържан " капацитет за замърсяване в " Хиподрума ", заради което има надпис: " Не се подхващат спомагателни дейности за 13.11.2018 ".
Припомняме, че с изключение на тези ограничения, съществува и самодейността " зелен билет ". Тя допуска по-евтин билет за градския превоз - с 60 стотинки. Досега до зелен билет се е стигало единствено един път в историята на София.
Иначе пред Българска национална телевизия беше оповестена публична статистика - единствено 2 акта са формирани на компании, тъй като са изхвърлили остарели гуми на публични места. Имало и нарушавания за горене на гуми - 33 акта за цяла София, като 26 от тях са за регион " Красна поляна " . Актовете са в размер сред 100 и 5000 лв.. Татяна Асенова от Столичния инспекторат обаче призна, че събираемостта е ниска и по тази причина кметицата на София Йорданка Фандъкова желае смяна на закона, с цел да няма единствено санкции, а вероятно и затвор. За 1 година са събрани 9300 гуми, а от началото на предишния месец - над 2300 гуми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР