Прогнозите за щетите от пандемията са различни. Всички са единни,

...
Прогнозите за щетите от пандемията са различни. Всички са единни,
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Кризата ще е по-тежка от тази през 2008 година

Прогнозите за вредите от пандемията са разнообразни. Всички са единни, че това ще е по-тежка рецесия от рецесията през 2008 година. Толкова са ни свързани стопанските системи, че даже и страните, които не затвориха действия са потърпевши стопански.
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия.

По думите й последователно стартира плавното и с обмислен риск възобновяване на напредването. Първо със прилежащи страни, след което с страни със подобен риск. На идващ стадий, след 15 юни, тя се надява да се възвърне цялостното напредване сред страните в Европейски Съюз.

Този месец външните министри би трябвало да се съберем и присъствено в Люксембург, сподели тя.

По думите й амбициозни са предложенията за излизане от рецесията.

Кризата сподели, че би трябвало да се обединят напъните в основаването на медикаменти и ваксини на европейско равнище. Ключови производства са изнесени отвън Европейски Съюз и Европа. Антибиотиците, парацетамол, защитни средства се създават в Китай. Стратегическата автономност е новата цел, уточни Захариева.

България ще получи към 15 милиарда евро, от които би трябвало да върне 3,3 милиарда в границите на 30 години. Другото ще бъде грант. Всяка страна би трябвало да предложи проект по какъв начин ще влага тези пари, посочи тя.

Захариева разгласи, че се предлага и нарастване на бюджета за идващия интервал.

От една комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, никой няма да завоюва. Китай е сътрудник, само че и съперник. Трябва да си приказваме почтено с Китай, сподели тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР