Прогнозите за междинните избори за Конгрес в Съединените щати се

...
Прогнозите за междинните избори за Конгрес в Съединените щати се
Коментари Харесай

Демократите печелят долната камара на Конгреса, републиканците запазват Сената

Прогнозите за междинните избори за Конгрес в Съединените щати се оправдаха - демократите печелят болшинство в Долната камара, а републиканците освен резервират болшинството, само че и усилват местата си в Сената. Висока изборна интензивност и рекорден брой дами влизат в американската политика - дребна част от трендовете на междинния избор.

След края на една една от най-негативните и тежки предизборни акции в Съединени американски щати е време за танци - в лагера на печелившите, и в този на губещите.

Изборният развой завърши и въпреки, че резултатите не са оповестени публично е ясно, че демократите към този момент ще управляват Долната камара на Конгреса, а в Сената болшинството остава на републиканците. Нещо повече - мандатите им се усилват.

Победа оповестиха и в двата лагера. Демократите си връщат контрола в Камарата на представителите след осемгодишно спиране. Това съществено ще затрудни президента Тръмп и прокарването на политиките му.

Нанси Пелоси, водач на демократите в Камарата на представителите: Не става дума за демократи и републиканци, а за възобновяване на заложения в Конституцията баланс на силите във властта. Ще бъде комплициран завършек на набезите на богаташките ползи във Вашингтон. Но повече от всичко, успеха ще покаже какво значение има болшинството на демократите в живота на крепко работещите американци.
Още преди края на изборния ден в Туитър Доналд Тръмп написа - " Огромен триумф довечера. Благодаря на всички! " Малко по-късно добави, че за първи път от 105 години партия на настоящия президент прибавя места в Сената.

Сара Сандърс, представител на Белия дом: Беше оповестено, че контролът на Републиканците в Сената се резервира, мощен миг, голяма победа за президента.
Изборите потвърдиха историческата наклонност партията, чийто представител не е в Белия дом, да се показва по-добре на междинни избори.

Избирателната интензивност за този избор е най-висока от десетилетия. Освен с рекордния брой дами - над 100, които влизат в политиката, тези избори ще останат в историята с прецедентите си - в Конгреса за първи път влизат дами с мюсюлманско изповедание, с индиански корени и нетрадиционна половост. А най-младият представител в долната камара ще бъде 29-годишната Александрия Окасио-Кортез от Демократическата партия.
Александрия Окасио-Кортез: Това става допустимо, когато елементарни хора се съберат и дружно осъзнаят, че дейностите им - без значение дребни или огромни, са способни да провокират дълготрайна смяна. И това не е акция, това е огромно придвижване за обществена, икономическа и расова правдивост в Съединените щати.
Очакваното синьо цунами не се случи, само че Демократите набират сериозна скорост, която ще им помогне за президентския избор през 2020, разясняват анализатори, и мнозина се безапелационни, че стартът на конкуренцията за Белия дом към този момент е даден.
 Междинни избори в Съединени американски щати: Демократите печелят болшинство в Камарата Междинни избори в Съединени американски щати: Демократите печелят болшинство в Камарата
В Съединените щати демократите печелят болшинство в Камарата на представителите, а републиканците - в Сената. Това сочат първите прогнози на американс...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР