Прогнозите сочат, че до 2020 г. икономиката от данни може

...
Прогнозите сочат, че до 2020 г. икономиката от данни може
Коментари Харесай

Ева Майдел: До 2020 г. икономиката от данни може да нарасне до близо 800 млрд. евро

" Прогнозите сочат, че до 2020 година стопанската система от данни може да нарасне до 739 милиарда евро. Нещо повече, даже единствено частична приложимост на огромни данни (big data) от топ 100 предприятията в Европейски Съюз ще усили общия стопански растеж с спомагателни 1.9% до 2020 година ", съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на откриването на първото за есенния сезон събитие от серията " Мисли цифрово ", проведена в партньорство с Фондация „ Конрад Аденауер “ в Брюксел.

Сесията имаше за цел да разпознава кои са предпоставките за водачество в цифровата стопанска система, обсъждайки културните, публични и регулаторни разлики сред Европа, Съединени американски щати, Япония и Китай. Сред участниците бяха представители на Американската комерсиална камара, Сименс и Японския бизнес съвет. Говорителите се сплотиха към концепцията, че уменията и доверието на жителите са в основата на цифровата стопанска система.

" Относително преимущество на Европа е етичният метод към данните на хората. В Европарламента към този момент имаме редица регламенти за отбрана на персоналните данни, персоналния живот, свободното придвижване на нелични данни и засилена киберсигурност и постоянно сме поставяли настояванията на жителите преди всичко ", добави евродепутатът.

По време на събитието стана ясно, че единствено в Съединени американски щати 72% от специалностите свързани с разбор и обработка на данни бележат растеж в броя на студенти, искащи да аплайват.

" Обществото усеща вятъра на смяната, приближаващ от цифровата стопанска система и бизнеса. Институциите и политиците би трябвало да осигурим средата, в която жителите да развиват капацитета и концепциите си. “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР