Прогнозите на Пирели за Гран При на Австралия във Формула

...
Прогнозите на Пирели за Гран При на Австралия във Формула
Коментари Харесай

Само по едно спиране в бокса утре?

Прогнозите на Пирели за Гран При на Австралия във Формула 1 демонстрират, че най-бързата тактика ще е с едно прекъсване в бокса. Като важи без в уравнението да се включва излизането на колата на сигурността.

Очаква се, че най-бързата тактика ще е старт със приблизително твърдите гуми и първа серия от 17 до 23 обиколки, бокс и връщане на пистата с твърдите сликове, с които водачът да кара до финала. С една концепция по-бавна е тактиката за старт с меките сликове, които да се употребяват до 15-21 обиколка и до края отново да се кара с твърдите сликове.

Тази година от Пирели избраха трите модела сликове за уикенда да са от С2 до С4, като съгласно италианците разликата в темпото сред меките и приблизително твърдите е 0,5 секунди, а от меките до твърдите сликове – 1,2 секунди. Което значи, че на процедура тимовете нямат кой знае какви благоприятни условия по отношение на избора на тактика.
 Алонсо чака от Мерцедес да нападат Макс Алонсо чака от Мерцедес да нападат Макс
Над 60% е шансът на следващия ден на пистата да излезе кола на сигурността, а в случай че превали по-сериозно, това също ще значи повече боксове и даже различен вид гуми.
 Ръсел желае от Мерцедес борба с Верстапен Ръсел желае от Мерцедес борба с Верстапен
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР