Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края

...
Прогнозите, че около 20 000 случая ще има до края
Коментари Харесай

Проф. Балтов за COVID-19: До края на ноември очаквам 7000-8000 активни случая

Прогнозите, че към 20 000 случая ще има до края на септември се оправдават. До края на ноември може би ще доближат до 30 000 случая, от тях 7000-8000 дейни. Трябва да мислим някакъв нов вид скица. Днес има към този момент 290 нови случая, дейните наближават към 5000, още веднъж отиваме към оня пик преди двата летни месеца. Отпускането и неглижирането в света и Европа ще докара неприятни резултати. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.

" В идващите 15 дни чакам да има съществено нарастване на случаите. Виждате няколко дни при неприятно време незабавно се подвигнаха случаите, сметнете какво ще бъде ноември месец. Ние се приготвяме за по-лошия сюжет. Сценарият със затваряне по домовете не е сполучлив, не би трябвало да се стопира работата. Има избрани региони, в които ще трябват може би по-тежки ограничения. Смятам, че би трябвало да има едно стягане на ограниченията, само че не по оня метод, който беше ", сподели той.

" Маски на всички места не мисля, че е проблем да се носят, тъй като и сега да влезете в " Пирогов ", ще видите, че всички вървят с маски, даже и пациентите. Това не е нещо извънредно. В целия свят се носят маски и никой не е потърпевш от това ", разяснява професорът.

" В " Пирогов " сега има 30 пациенти с COVID-19, двама са интубирани, останалите са в приблизително тежко положение. В " Пирогов " леки случаи няма. Това, че някой счита, че няма Коронавирус, си е негов проблем. Унгарците към този момент ни минаха по численост дейни случаи. В момента легловата база, която имаме, е задоволителна. Беше доста удачно да се направи обособена болница за Коронавирус. Проблемът в България е, че няма кой да обслужва тези лечебни заведения. Смятам, че няколко лечебни заведения поемат тежкия удар сега ", изясни още проф. Балтов.

" COVID-19 се лекува все по същия метод, както се лекува през цялото време. Има някои усъвършенствания, само че си остава карантината. Доскоро повече младежи заболяваха, тъй като не съблюдават изключително ограниченията и самите те считат, че в случай че се заразят, ще го изкарат доста леко. За страдание, те не страдат, а техните възрастни родители и родственици ", добави той.

Той е на мнение, че Националният действен щаб би трябвало да се възвърне и то да не се чака до края на октомври или ноември, когато към този момент може да късно. " Трябва да се направи логаритъмът, по който да се работи от първи ноември. Хората би трябвало да схванат, че това не се прави срещу тяхната воля, а да им се помогне ", заключи шефът на " Пирогов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР