Прогнозираният икономически растеж ще достигне почти 4%, заяви министър Николай

...
Прогнозираният икономически растеж ще достигне почти 4%, заяви министър Николай
Коментари Харесай

Нанков: 1,5 млрд. лв. е стойността на проектите в строителния бранш за 7 месеца

Прогнозираният стопански напредък ще доближи съвсем 4%, съобщи министър Николай Нанков по време на конференция. През тези 7 месеца стартирахме планове за съвсем милиард и половина лв.. Това ще даде глътка въздух на строителния отрасъл, сподели той. Ако би трябвало да разясняваме огромните обекти - това са Автомагистрала Струма, Автомагистрала Хемус. Общо сумата за стартираните контракти е съвсем половин милиард лв., сподели той.

Изключително значим сектор е част от кулоар номер 10 - това е секторът от София до Калотина и в петък ще бъдат отворени офертите по единия ЛОТ, а другата седмица по другия, сподели министър Нанков. Ремонтирани са 193 км по Оперативна стратегия “Региони в растеж”. Предстои и рехабилитация на пътища на още над 200 км. Ремонтират се 30 км от второкласния път Варна - Добрич, стана ясно още. Министърът изброи десетките пътните сектори, които се рехабилитират. Той акцентира, че Автомагистрала “Хемус” е приоритет.

По отношение на най-тежкия сектор от Автомагистрала “Струма” изминахме не дребен път, избрахме трасе и там съгласно графика края на 2019 година може да стартира действителното строителство, като 2023 година може да се завърши изцяло с Автомагистрала “Струма”. През 2018 година се чака взрив в санирането, макар спекулациите, сподели Нанков.

Той разяснява и зимната конюнктура, която до нощес затрудни придвижването по някои пътища. Имахме известни проблеми по Хемус и Тракия, уточни Нанков. Един от стотиците тирове сътвори запушване, аз разгласих и фотоси, напомни министърът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР