Прогнозирах в предишния парламент, че тези избори няма да променят

...
Прогнозирах в предишния парламент, че тези избори няма да променят
Коментари Харесай

Хаджигенов вижда по-трудно съставяне на правителство, защото БСП сега ще има условия

Прогнозирах в предходния парламент, че тези избори няма да трансформират нещо значително, някой и различен мандат. Това беше неточност, само че ГЕРБ завърши – вечно. Това съобщи юрист Николай Хаджигенов в коментар за изборните резултати.

Предишният път имахме стабилно болшинство, в този момент – към този момент има условия, това е обикновено (бел. ред. – същото сподели водачът на Българска социалистическа партия снощи). Трябва да се разберем, другояче ГЕРБ ще продължат да гравитират окоо българската политика, сподели Хаджигенов. Той акцентира, че когато се договорят неща с Българска социалистическа партия и даже с Движение за права и свободи, ще е обществено, пред камерите.
 Слави Василев: Машинното гласоподаване работи и се оказа триумф Слави Василев: Машинното гласоподаване работи и се оказа триумф
Машинното гласоподаване се оказа триумф за предварителните парламентарни избори. Факт е, че по-скоро машинното гласоподаване работи. Това съобщи пол...

" Единствените, на които не приказвам, са ГЕРБ. Формулата още е всички против ГЕРБ, по-скоро всички за страната си ", уточни юрист Хаджигенов.

На въпрос на Българска национална телевизия какво е неговото изискване, той отвърна – Гешев и правосъдната промяна. Комисия за подслушванията, Комисия за полицейското принуждение, Правна комисия – там Хаджигенов видя своето бъдеще, като депутат.

" Някой би трябвало да счупи стената с глава – и в случай че се наложи, това ще съм аз ", акцентира Хаджигенов. Според него, всички желали комфорта на ГЕРБ и остарялото Българска социалистическа партия, само че това не е народна власт. Демокрацията е хора с разнообразни идеологии да се съберат и схванат за една цел, съобщи юристът. И даде обещание да работи за основаване на държавно управление.

По думите на Хаджигенов, 45-тият парламент направил много, без държавно управление. Например машинното гласоподаване, което отстранило мъртвите души. Но съгласно представителя на " Изправи се! Мутри вън " счита, че би трябвало да се работи да не се гласоподава по-лесно в чужбина, в сравнение с в България, за електронно гласоподаване, за гласоподаване по пощата. " Големите страхове Бойко ще хакне машините – хакна ли машините ", попита Хаджигенов.
 Добромир Живков: Партиите на митинга няма да могат да съберат 120 депутати Добромир Живков: Партиите на митинга няма да могат да съберат 120 депутати
Изключително ниската изборна интензивност по време на вчерашните предварителни парламентарни избори е поради летния сезон, машинното глас...

Направихме от нищо – нещо. Нямам визия, още не са ни подготвени сметките, продължи Хаджигенов за резултата на " Изправи се! Мутри вън! ". Ако имахме повече запас, щяхме да се оправим по-добре, уверен е той.

Хаджигенов сподели и друго - че би оставил огромна част от служебния кабинет, само че счита, че здравният министър доктор Стойчо Кацаров и правосъдният Янаки Стоилов могат повече.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР