Прогнозата за времето през февруари 2018 година ще бъде за

...
Прогнозата за времето през февруари 2018 година ще бъде за
Коментари Харесай

Времето съвсем се чална: Аномална прогноза за февруари!

Прогнозата за времето през февруари 2018 година ще бъде за време по-топло от нормалното за този интервал на годината, която демонстрира информация в уеб страниците за дълготрайни метеорологични прогнози.

Февруари 2018 ще ни зарадва с неголеми студове и с температури с 3-4° над нормите за този откъслек от време през годината. След 22 февруари температурите ще бъдат към 14-16 ° и ще припомнят, че идва пролетният месец март.

Времето за първата деседневка на месец февруари 2018 година
През първите дни на февруари 2018 ще има леки валежи на сняг. Температурите ще се движат сред - 4 и -8 градуса. Около 4-7 февруари преваляванията ще стопират. Ще има добра снежна завивка по върховете, това ще е добра причина, скиорите да се радват на подобаващи писти.

Времето през втората деседневка на февруари 2018
Около 10-12 февруари атмосферното налягане ще се задържи високо. Ще се настани антициклон, който ще ни защищава от набезите на северните циклони, които намаляват температурите. Тази метеорологична конюнктура ще сътвори условия за по-високи температури. Очакваме температурите да се повишат до 8 градуса над нулата.

Времето през третото деседневие на февруари 2018
Динамиката в атмосферните процеси ще се ускори. След 20 февруари температурите ще доближават 8-11 градуса, а тук-там в Западна България, ще се повишат до 16-17 градуса. Ще има валежи от дъжд, който по високите полета над 800 м ще минава в сняг. Не чакаме да се сътвори огромна снежна завивка. Топлото време ще провокира образуването на мъгли в котловинните полета.

Кога ще бъде най-студено през месец февруари 2018?
В първите дни на февруари чакаме температурите да паднат до минус 8-10 градуси, в котловинните полета на Западна България, могат да паднат и до минус 12-14 градуса. Но ниските температури не чакаме да се задържат дълго. Ще има валежи от сняг в дните 1,3-4 февруари.

Какви са аргументите да има такава динамичност във времето през февруари?
Динамичните промени на времето през февруари месец се дължат на средиземноморски циклони. Те оказват мощно въздействие на времето на Балканите, в частност на времето в България. Затова и тази година през февруари месец ще следим бързо повишаване и бързо намаляване на температурите. След 20-22 февруари чакаме трайно стопляне.Максималните температури ще доближават 14-17 градуса. Минималните температури ще се движат в границите на – 6 и -1 градуса.

Време е за ски, само че не забравяйте, че поради стоплянето ще са вероятни и лавини в този интервал от годината, прецизира Канал 3.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР