Прогнозата за уикенда предвижда зелен код за вдъхновяващи книжни разходни

...
Прогнозата за уикенда предвижда зелен код за вдъхновяващи книжни разходни
Коментари Харесай

Книжен уикенд на Пролетния базар на книгата тази събота и неделя

Прогнозата за уикенда планува зелен код за вдъхновяващи книжни разходни и литературни събития за региона на Национален замък на културата в границите на Пролетния базар на книгата.
Най-голямото книжно ревю Пролетен базар на книгата дава обещание на своите гости вълнуващи събота и неделя в НДК - в дните 1-ви и 2-ри юни на 1 200 кв.м. изложбена повърхност Ви чакат над 160 издателства с повече от 10 000 заглавия и специфични оферти за всички възрасти.
Културната стратегия на ревюто е на сцената на Мраморно предверие на НДК. Акцентите през задаващите се два дни са показване на книгата на Гергана Лаптева „ ПОСОКА ЮГ - Пътуване към Антарктида ” със специфичен посетител Мариано Мемоли от Аржентина; среща с Росица Чернокожева и новия ѝ прочит на “Българската литература за деца... 90-те години на XIX век - 40-те години на ХХ век ”; премиера на поетичната книга на Цочо Бояджиев „ Книга на разкаянията и утешенията ”; показване на романа „ Срещи с Лудия ” на Таня Иванова.
Успоредно с Пролетния базар на книгата се организира и второто издание на Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи с хазаин Мраморно предверие. По случай Международния ден на детето - 1-ви юни, деца от всички възрасти могат гратис да посетят креативен ателиета, представяния на детски книжки, срещи с създатели и илюстратори и специфични литературни събития.
Подробна информация за съпътстващата стратегия и изложителите участници можете да получите на уеб страницата на Асоциация „ Българска книга “, а също и страницата на събитието във facebook. 
Работно време на Пролетен базар на книгата: 
01. юни (събота), от 10:00 ч. до 20:00 ч.
02. юни (неделя), от 10:00 ч. до 18:00 ч.
Пролетният базар на книгата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 година и се реализира с медийното партньорство на Аз чета - AzCheta.com, Radio N-JOY, bTV Radio, Jazz FM 104 MHz, Classic FM, www.actualno.com, Sofia Live, Първите седем, Мама Нинджа, Kafene.bg и Площад Славейков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР