Прогнозата за икономиката на Индия е през тази година тя

...
Прогнозата за икономиката на Индия е през тази година тя
Коментари Харесай

Индия се готви за най-тежката рецесия от десетилетия и този индикатор го доказва

Прогнозата за стопанската система на Индия е през тази година тя да изпадне в криза от 5% на годишна основа, което ще е най-тежката рецесия за страната от десетилетия, макар че управляващите се готвят да разрешат отварянето на обществените обекти, в това число на хотелите, моловете и храмовете, съобщи Zero Hedge. А дълбочината на рецесията се вижда и от данните за потреблението на електрическа енергия.

През май те са спаднали с 14,3% на годишна основа, което въпреки всичко е с 10 процентни пункта по-добро показване от април, когато една от най-големите стопански системи в Азия беше скована от ограниченията против ковид.

Данните, оповестени от държавното управление и представени от Reuters, демонстрират, че потреблението е било по-високо измежду семействата, до момента в който промишлената интензивност е била мощно потисната. В момента индустриалните мощности към този момент образуват половината от търсенето на електрическа енергия, само че този знак демонстрира, че промишлеността към момента е в меланхолия.
 И Световната банка налива още пари в Индия против рецесията
И Световната банка налива още пари в Индия против рецесията

Сумата е от 1 милиарда $, които ще бъдат ориентирани към уязвимите групи в страната

" Икономическият спад на Индия ще докара до намаление на търсенето на електричество през идващите няколко години ", показват от Zero Hedge. " Глобалната рейтингова и изследователска организация CRISIL неотдавна сподели, че ще са нужни над три години, с цел да може стопанската система да реализира темпа на напредък от 2019 година Това значи, че Индия няма да премине през V-образно възобновяване, а по-скоро през U- или L-образно. "

От рейтинговата организация са на мнение, че 10% от брутния вътрешен артикул на страната ще бъде загубен вечно поради пандемията и ограниченията против нея. А прогнозата е, че спадът на стопанската система в действителност може да бъде още по-дълбок.

Същевременно темпът на възобновяване на страната ще зависи от ограниченията, които управляващите подхващат, с цел да се оправят с проблеми като изгубените работни места, спада на приходите и банкрутите, настояват от UBS. От банката се тревожат също за необслужваните заеми и евентуалното намаление на кредитния рейтинг на страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР