Прогнозата на сайта Акууедър, публикувана днес, предвижда екстремни горещини във

...
Прогнозата на сайта Акууедър, публикувана днес, предвижда екстремни горещини във
Коментари Харесай

Лято 2019: Мощни гръмотевични бури, порои и градушки

Прогнозата на уеб страницата Акууедър, оповестена през днешния ден, планува рискови горещини навътре в континента, а за Балканите - горещо, само че с не толкоз рискови температури, лято. Същевременно, за нашия район ресурсът чака постоянно повтарящи се мощни гръмотевични стихии с порои, наводнения и градушки, предава dir.bg.
Докато сухото и горещото време господства в огромна част от Европа това лято, мощни гръмотевични стихии ще има на Балканския полуостров през целия сезон. Въпреки, че районът няма да бъде ваксиниран от горещи талази, рисковата горещина ще бъде по-граничена. Силните гръмотевични стихии ще са чести Гърция в Сърбия, Румъния и България. Неустойчивото време в района ще се популяризира както от Средиземноморието, по този начин и от Източна Европа и Русия. Силните гръмотевични стихии най-вероятно ще бъдат чести в следобедните и вечерните часове. Най-голям риск за района, в резултат на мощните гръмотевични стихии, ще носят ветровете, градушките и възможните наводнения.
Дългите сухи интервали ще доведат до суша и ще застрашат селското стопанство, защото през летните месеци дъждовете ще са по-малко от нормалните за огромна част от континента. Опасни горещи талази ще има от Иберийския полуостров до Централна Европа.
Най-големият акцент през лятото евентуално ще бъдат дългите горещи талази, които ще обгръщат области от Португалия и Испания до Полша и Унгария.
Жегите ще стартират през юни на Иберийския полуостров, преди да се разпространят на север и изток през летните месеци.
Горещината ще бъде по-устойчива, в сравнение с през предишното лято, когато рекордни температури бяха маркирани в елементи от Португалия, Белгия, Холандия, Германия и Скандинавия, само че нормално продължаваха единствено по към седмица или малко повече.
Дори когато най-интензивните горещи талази понижават, то ще бъде малко и температурите ще останат близо или над естествените, преди да се върнат още веднъж на рисково високи равнища.
Високи температури над 38 C ще има от Северна Франция, Белгия и Холандия до Полша, Словакия и Унгария.
"Високите температури могат да доближат и надминат 40 градуса по Целзий в някои елементи на Южна и Източна Франция от юли до началото на август ", съобщи метеорологът Тайлър Ройс.
Най-горещите места в Португалия и Испания ще имат продължителни горещи талази, с температури, достигащи 43 C.
Неестествено топлите нощи също ще бъдат нещо всекидневно по време на тези горещите талази. Това ще направи мъчно търпим живота в пространства без климатик, защото те няма да могат да се охладят до удобни граници, преди топлината да се завърне още веднъж на идващия ден.
За жителите и посетителите на тези райони ще е значимо да бъдат деликатни по време на дългите горещи интервали, с цел да предотвратят неприятни последици за здравето си. Пиенето на доста вода, прекарването на времето на сянка или в климатизирани пространства и носенето на леки облекла ще бъдат нужда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР