Прогнозата на основните пазарни показатели на петролния пазар за 2019

...
Прогнозата на основните пазарни показатели на петролния пазар за 2019
Коментари Харесай

ОПЕК+ очаква съществен спад на запасите от петрол през второто полугодие


Прогнозата на главните пазарни индикатори на петролния пазар за 2019 година и 2020 година остава постоянна, съгласно известие на ОПЕК.

Министерската мониторингова комисия към ОПЕК+ (JMMC) е разискала месечния отчет на техническата комисия към обединяването (страните членки на картела и страните отвън него), като е подчертала, че договорката дава опция за опазване на устойчивото търсене на пазара, само че също по този начин и за ограничение на запасите, при които ще бъде отчетно значително намаляване през втората половина на годината.

Комисията приканва също по този начин всички участващи в договорката страни да продължат да се стремят към реализиране на цялостно и навреме осъществяване на отговорностите си в границите на съглашението ОПЕК+.

Общото осъществяване н договорката през юли за страните от ОПЕК+ е 159 % в съпоставяне със 137 % през предишния месец, съгласно интерфакс. „ Това високо равнище на общото осъществяване понижава несигурността на пазара, поради безпокойството във връзка икономическия растеж “, се споделя в известието.
През декември предходната година страните от ОПЕК+ се договориха за понижаване на добива на нефт през първото полугодие на 2019 година с 1,2 млн. барела дневно от равнището от октомври 2018 година Ангажиментът от страна на членовете на ОПЕК е за понижаване на добива с 800 хиляди барела дневно, а на страните отвън картела – с 400 хиляди барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР