Прогнозата на 19` за лоши разправии за листи при Доброто

...
Прогнозата на 19` за лоши разправии за листи при Доброто
Коментари Харесай

ДБ избутва ПП в листите, Петков лъже: Ал. Дунчев

Прогнозата на 19` за неприятни разправии за листи при Доброто се сбъдва:
" Протестирам против желанието на Продължаваме промяната (ПП) да даде София-област при идните избори на Демократична България (ДБ) ”, съобщи пред bTV някогашният началник на организацията по горите и ексдепутат от Промяната Александър Дунчев.

Той опроверга изказванието на Кирил Петков пред Панорама, че самичък се е отказал от присъединяване в предизборната борба, тъй като " можел да бъде по-полезен отвън листите ". Причината съгласно него - недоволството на партийната организация на Политическа партия в София-област от спускането на лидер там от  Демократична България.

" Не е правилно, че аз и моят екип в София-област от Политическа партия сме се отказали да участваме в тези избори, да се кандидатираме кой като народен представител, кой като координатор, кой като просто покровител в секция. Хубаво е хората да знаят, че ние не сме се отказали, а просто протестираме против един опит да бъде дадена София-област на Демократична България с едно безпринципно, конюнктурно решение, без въобще да се регистрира спецификата на София-област и напъните, които екипът е положил, с цел да я отвоюваме от мафията, превзела общините там ", изясни Дунчев в ефира на bTV.

Въпросният спуснат лидер на листа от Демократична България даже не е бил явен до последно, акцентира той. Ексдепутатът дефинира и думите на Петков като " тълкования ". " Друго е известието, което съм му изпратил. И то приключва с това, че те би трябвало да вземат решение. Или си ревизират решението на Изпълнителния съвет на обединението ПП-ДБ да върнат водачеството в Следствен отдел към окръжна прокуратура на нашия екип, или нашият екип си потегля, би трябвало да си търсят различен екип, други претенденти. Това е форма на митинг да покажем, че не сме съгласни да се постанова по този метод. Всъщност това е моделът, против който се борим - да сложим нашите хора накъде ", уточни ексдепутатът на Промяната.

В София-област екипът на Дунчев посочил по какъв начин би трябвало да се прави смяната с битката си с дървената мафия и локални феодали в дърводобива. А в този момент се предложило да се създадат безпринципни взаимни отстъпки, които той не можел да одобри. Поради това отказал да води листа в различен изборен регион.
Според Дунчев сходни сделки показвали, че " има задкулисие в Промяната " .

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР