Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания,

...
Прогнозата, която дадох две седмици преди стартирането на предизборната кампания,
Коментари Харесай

Цветанов не действал срещу ГЕРБ по време на предизборната кампания

" Прогнозата , която дадох две седмици преди стартирането на предизборната акция, се препокри 100%. ГЕРБ е печелившият в тези избори, само че със съществено оттегляне от регионалните центрове. Шест от тях са изгубени. Българска социалистическа партия има приръст и той е реалност, а Движение за права и свободи бяха най-организираната партия ”. Това сподели Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност и някогашен зам.-председател на ГЕРБ пред BTV.
Цветанов посочи, че в границите на предизборната акция не е давал нито едно изявление и не е работил против партията . " Аз бях индивидът, който през всичките тези месеци съм успокоявал членове, които или желаеха да си тръгнат, или желаеха да вземат участие като самостоятелни претенденти в общинския съвет ", сподели Цветанов.
Според него са се взимали прибързани решения и са се обслужвали други ползи, само че не и на партийните. Той даде образец с Русе , където се е " разрушила еднa организация, която била брилянтна ". " Тя работеше в страховит синхрон. Убеден съм, че Пламен Стоилов щеше да бъде определен на първи тур, в случай че беше номинираният претендент. В Благоевград пък всички бяха подложени на доста манипулативно държание по отношение на тях и дискредитирането им ", акцентира Цветан Цветанов.
В ГЕРБ има боязън да се даде друго мнение пред хората, които взимат решение, продължи той. Затова и когато няма разговор, се получавали такива резултати. " Премиерът не би трябвало да се сърди, когато чува разнообразни отзиви. Искам да му оказа помощ в тази посока, тъй като той е подвеждан всекидневно от това, което му се оповестява ”, сподели Цветанов.
Той посъветва премиера да се сърди на " Демократична България " в София поради резултата на втория тур, както и да наскърбява електората на партията.
" В столицата вършим оттегляне с 80 000 гласа. На втория тур Мая Манолова съумя да увеличи своя електорален дял с 67 000 гласа, а Фандъкова – с към 47 000 гласа. Не можеш да се сърдиш на тези хора. Това е мощна тревога, която би трябвало да свири в ГЕРБ, тъй като това е негативен избор ", съобщи Цветан Цветанов.
По думите му, в случай че на балотажа е имало различен претендент, резултатът е щял да бъде друг, тъй като доста хора не са дали своят вот поради това, че няма за кого. „ Не можем да виним столичани за това, което се случи. Трябва да търсим грешките в себе си. Аз подадох оставка и напуснах Народното събрание заради справедливи аргументи. Но това е формалният мотив, който беше открит. Има и други аргументи, които ме мотивираха да го направя. Все още съм редови член на партията и считам, че в нея би трябвало да има спор ”, сподели още някогашният зам.-председател на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР