Прогноза за времето на Марс, НАСА предлага ежедневни доклади за

...
Прогноза за времето на Марс, НАСА предлага ежедневни доклади за
Коментари Харесай

Прогноза за времето - Марс

Прогноза за времето на Марс , НАСА предлага ежедневни отчети за студената зима на алената планета , лабораторията за реактивно придвижване на НАСА разгласява връхните и долните точки, дружно със скоростта напразно и атмосферното налягане от кабината на InSight , оповестява АП.

В неделя InSight записва най-много от минус 17 градуса по Целзий и най-малко от минус 95 градуса по Целзий.

Учените би трябвало да знаят времето на Марс, за да дефинират дали сеизмометърът на InSight записва действителни трусове (марсотресения) или просто промени на вятър или налягане.

InSight се приземи покрай екватора на Марс през ноември. Апаратът на НАСА Curiosity също дава настоящи данни за времето .
 InSight кацна на Марс, изпрати първата си фотография Обновена
InSight кацна на Марс, изпрати първата си фотография

Инженерните екипи на NASA тестват системите...

InSight кацна кацна върху низина, ситуирана южно от вулканичния конус Елизий. Още малко по на юг се намира кратерът Гейл, чието проучване е предоставено на апарата " Кюриосити ".

InSight е първият галактически уред, който ще надникне под повърхността на планетата. По време на 2-годишната си задача той ще учи тектоничните процеси на Червената планета е тармодинамиката в нейните глъбини. Апаратът би трябвало да прави сондажи с дълбочина до 5 метра.

В същото време, НАСА заяви, че планува пилотирана експедиция до Марс може в средата на 30-те години , а технологията, нужна за подобен полет, ще бъде тествана с полети до Луната.
 НАСА приготвя пилотирана задача до Марс в средата на 2030-те години
НАСА приготвя пилотирана задача до Марс в средата на 2030-те години

Става въпрос за двугодишен престой на повърхността на Марс
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР