Прогноза за предстоящи фалити във земеделския сектор направи днес пред

...
Прогноза за предстоящи фалити във земеделския сектор направи днес пред
Коментари Харесай

Варненски земеделец прогнозира фалити на производители от сектора

Прогноза за идни банкрути във земеделския бранш направи през днешния ден пред публицисти арендаторът от Варненско Пламен Николов.

Според него повода е, че стопаните няма да се оправят с високите цени на горивата, торовете и семената на фона на ниските изкупни цени на продукцията им. " Ние желаеме да сме правилни към банките, към доставчиците си и сме принудени да продаваме, въпреки че цените не ни устройват ", сподели още Николов.

Исканията на протестиращите са в две направления - финансови и законодателни, посочи Николов. По думите му в нормативната база всяка година се вършат нови и нови промени, освен това без земеделците да бъдат авансово осведомени, с цел да създадат и те своите оферти.

Арендаторът разяснява още, че не вижда по какъв начин ще потвърди, че е потърпевш от вноса от Украйна. Той акцентира, че ръководещите би трябвало да спрат да разделят земеделците на огромни и дребни и да се вкарат единни правила.

Във всеки бранш на земеделието има проблеми, само че те се неглижират, уточни Николов, представен от Българска телеграфна агенция. Той сподели още, че министърът би трябвало да мисли за всички, а освен за преработвателния отрасъл.

Протестът ще ескалира, в случай че не се стигне да някакви допустими за земеделците решения от страна на ръководещите, добави Николов. И заключи, че не може повече от 20 години стопаните в страната да основават стопанства и поради политически решения да стигнат до банкрути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР