Прогноза за 12.06.2023: Жълт код за валежи и гръмотевици у

...
Прогноза за 12.06.2023: Жълт код за валежи и гръмотевици у
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за валежи и гръмотевици у нас

Прогноза за 12.06.2023: Жълт код за превалявания и гръмотевици у нас. В Западна и Централна България на обособени места валежите ще са интензивни и обилни по количество, има условия за градушки. В Източна България единствено в обособени региони ще превали и прегърми, там ще има и повече слънчеви часове. Ще духа слаб по Черноморието до сдържан вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса, в Западна България малко по-ниски до 21 градуса.

По Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд на обособени места кратковременно ще превали. Максималните температури ще са сред 22 и 24 градуса.

Температурата на морската вода е към 23 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в обособени региони, а към и след обяд на доста места ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, тук-там интензивни и обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от север-североизток, по високите елементи от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17 градуса, на 2000 метра към 11 градуса.

Във вторник в Западна и Централна България още веднъж ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни, с гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. В източните региони ще доминира слънчево време.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР