Прогноза на фирмата eMarketer предвижда, че най-големите рекламни платформи –

...
Прогноза на фирмата eMarketer предвижда, че най-големите рекламни платформи –
Коментари Харесай

Къде пренасочват бюджетите си недоволните от Facebook рекламодатели?

Прогноза на компанията eMarketer планува, че най-големите рекламни платформи – Фейсбук и Instagram, ще завоюват 23.4% от средствата за цифрова реклама на американския пазар тази година, следвани от Гугъл и Amazon. Това обаче наподобява все по-несигурно, откакто набъбва описът с компании, които бойкотират двете обществени мрежи поради липса на напредък в ограничението на езика на омразата и дезинформацията.

Докато рекламната промишленост чака развоя на борбата, недоволните рекламодатели имат един различен доста значим въпрос – по какъв начин ще наподобява тактиката им без Фейсбук за един месец или за по-дълго, написа „ Уолстрийт Джърнъл “.

Главният маркетинг шеф на софтуерната компания Dashlane Inc. , Джой Хауърд, заяви, че ще харчат повече за спонсорирано наличие и в обществени медии като Pinterest. Предвижда и колаборации с други маркетолози за нови консуматори. „ Има огромен интерес да вършим нещата по друг метод. Хората са жадни за други възможности “, разяснява тя.

Брандът за облекло Eddie Bauer пренасочва парите си за принадлежности, които към този момент употребява, като да вземем за пример връзка посредством търсачката на Гугъл. Планират и да тестват рекламата в платформите Gmail, TikTok и Snapchat.

Производителят на облекла Eileen Fisher Inc. пък ще ускори вложенията си в дисплейнта мрежа на Гугъл и компанията майка на Viber, Rakuten Inc. Ще разчита повече и на  маркетинг стратегии, като RewardStyle, които оказват помощ за откриването на инфлуенсъри, които биха промотирали даден бранд на почитателите си.

Два марката на компанията VF също се отхвърлиха от Фейсбук. Марката раници JanSport избра да пренасочи лансирането на новата си акция за учениците единствено в YouTube и TikTok. Междувременно The North Face възнамерява да разшири партньорствата си с Гугъл и Pinterest.

Мерките, които по-рано от Фейсбук оповестиха, че ще подхващат, не стопираха отдръпването на рекламодатели. Общият брой на бойкотиралите платформата към този момент надвишава 500. „ Инвестираме милиарди долари всяка година, с цел да предпазваме общностите си и дълготрайно работим с външни специалисти по преразглеждане и актуализиране на политиките ни “, разяснява представител на учредената от Марк Зукърбърг корпорация.

Директорите на фирмите преоткриват и услугите за стрийминг на кино продукции като пространство за връзка с потребителите, което се радва на високо ползване след началото на пандемията. „ Това е смяна, за която към този момент говорехме и която можеше да стане по-важна, ако решим да се оттеглим за по-дълъг интервал от време от Фейсбук и Instagram “, разяснява Джейми Хабанек, бранд маркетинг шеф на Eileen Fisher Inc.

Други протестиращи пък взеха решение да не влагат бюджетите си за Фейсбук в реклама, а да заложат на други значими за бизнеса им интензивности.

Междувременно пред свои чиновници предходната седмица Зукърбърг отхвърли варианти за смяна на задачите и политиките „ поради опасност за дребен % от приходите “ на компанията му и чака завръщането на рекламодателите доста скоро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР