Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение за прекратяване

...
Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение за прекратяване
Коментари Харесай

Историческата стачка в Холивуд върви към края си

Профсъюзните водачи и холивудските студия реализираха авансово съглашение за преустановяване на историческата стачка на сценаристите след близо пет месеца, макар че към момента няма съглашение със стачкуващите артисти, предадоха международните организации. Това е най-дългата стачка, засягаща Холивуд от десетилетия, и спря множеството кино и телевизионни продукции, като коства милиони долари на стопанската система на Калифорния, тъй като засегна разнообразни бизнеси (включително и заведения).

Гилдията на американските сценаристи разгласи съглашението с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти - групата, която съставлява студиата, стрийминг услугите и продуцентите в договарянията. В последните дни в диалозите персонално участваха и шефовете на Netflix, Disney, Universal и Warner Bros Discovery.

" Гилдията реализира авансово съглашение с Алианса ", се споделя в имейл до членовете на Гилдията. " Това стана допустимо с помощта на непрекъснатата взаимност на членовете на Гилдията и изключителната поддръжка на нашите синдикални братя и сестри, които се причислиха към нас в стачката, траяла  повече от 146 дни ", се споделя в текста.
 
Споразумението, което ще е в действие за три години, бе реализирано след пет дни на договаряния сред договарящите на Гилдията и Алианса. То би трябвало да бъде утвърдено от управителния съвет и членовете на Гилдията, преди да бъде разгласен формален завършек на стачката на сценаристите. Условията на съглашението не бяха оповестени незабавно.  

В известието на гилдията по отношение на препоръчаната договорка се споделя, че детайлностите към момента би трябвало да бъдат финализирани и към момента не анулира стачката, само че „ считано от през днешния ден стопираме пикетирането на WGA “.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР