Профсъюзите на работещите във Volkswagen Group ще блокират плана на

...
Профсъюзите на работещите във Volkswagen Group ще блокират плана на
Коментари Харесай

Профсъюзите на VW блокират проекта за завод в Турция

Профсъюзите на работещите във Volkswagen Group ще блокират проекта на немския производител за създаване на цех за 1,3 милиарда евро в Турция, до момента в който насилието, провокирано от военната атака на страната в Северна Сирия, не спре.
" Искам да кажа доста ясно: работещите във Volkswagen отхвърлят одобрение на плана, до момента в който Турция се пробва да реализира политическите си цели с война и мощ ", сподели президентът на Световния работен съвет на VW Бернд Остерлох, който и член на Надзорния съвет на концерна.
През предишния месец VW Group спря плана, откакто напрежението, провокирано от военната интервенция на Турция в Сирия ескалира. Концернът беше избрал град Маниса, намиращ се на 40 км от Измир, за място на новия цех. Той би трябвало да бъде подготвен до 2022г., като в него ще се създават VW Passat и Skoda Superb. Максималният годишен потенциал на фабриката е 300 000 коли, като в нея ще бъдат наети 5000 чиновници.
" VW е угрижен за политическата обстановка и следи развиването на нещата. Няма обаче аргументи, заради които незабавно да се търси различно място за завода ", разяснява основният финансов шеф на компанията Франк Уитър. Така той постави завършек на спекулациите, че се водят договаряния с други страни, включително и България, за намиране на ново място за изграждане на фабриката.
Според последните информации немският производител може реорганизира проектите си. Производството на Passat и Superb ще бъде ориентирано към завода в Братислава, където в този момент са сглобяват огромни SUV модели, както и компактните градски модели VW up!, Skoda Citigo и SEAT Mil. Последните 3 ще бъдат спрени от 2020 година, а мястото им на конвейера ще заемат точно седаните на VW и Skoda.
Очаква се, Надзорният съвет на VW Group да се събере на 15 ноември за разискване на проектите за разноските на производителя за идващите 5 години. Тогава може да има ясно и за ориста на бъдещия цех на производителя.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР