Профсъюзите на френските учители призоваха за втора голяма стачка тази

...
Профсъюзите на френските учители призоваха за втора голяма стачка тази
Коментари Харесай

Призив за нова стачка на учителите във Франция

Профсъюзите на френските учители приканиха за втора огромна стачка тази седмица в символ на митинг против държавните протоколи за тестване и изолираност при коронавирус, които, съгласно тях, съществено нарушават образователния развой, оповестява Агенция Франс Прес.

Профсъюзите упрекват управляващите, че не са открили ясни правила, които да задържат допустимо най-вече възпитаници в учебно заведение. Това се случва след еднодневната стачка предходната седмица, при която бяха затворени половината от началните учебни заведения в страната.
Ковид ваксина за естествен живот - финален късмет за Франция да премисли
След две седмици на бурни диспути законопроектът за имунизационния документ във Франция бе признат в неделя с 215 гласа " за ", 58 " срещу...
Прочети повече
Учителите настояват, че с разпространяването на мощно заразния вид на вируса Омикрон спиранията на образователния развой са станали неуправляеми, като доста родители се борят да запишат децата си за имунизация, а пред аптеките се образуват дълги опашки за проби.

В отговор държавното управление даде обещание да обезпечи пет милиона висококачествени маски FFP2 за учебния личен състав и да наеме над 3000 заместващи учители, които да заместят тези, принудени да се изолират след заразяване с коронавирус или контакт със инфектиран, напомня БГНЕС.

Това обаче не беше задоволително за профсъюзите, които обявиха, че новата стачка в четвъртък ще бъде въведения към " всеобщо " излизане от работа в цялата страна на 27 януари.

" Хаосът вследствие на оправянето с тази здравна рецесия изисква решителни ограничения, надхвърлящи уговорките, поети от министър-председателя и министъра на образованието ", обявиха от профсъюза в изказване, подписано и от FCPE - най-голямата асоциация на родителите във Франция.
От 15 януари хиляди французи останаха без зелени документи
От събота, 15 януари, зелените документи на стотици хиляди французи, които не са получили бустерна доза от имунизацията против Covid, бях...
Прочети повече
Те желаят държавното управление да наеме задоволително хора, които да заместят всички отсъстващите учители, защото случаите на коронавирус в учебните заведения се популяризират бързо.

Децата, които са дали позитивен резултат за вируса, би трябвало да останат у дома до 10 дни, до момента в който техните съученици са принудени да вършат по три теста в границите на четири дни.

Учителите желаят също по този начин повече персонални защитни средства " доста над обещаните суми " и по-фундаментални вложения във френската просветителна система, където междинното възнаграждение на учителите изостава от това в доста други европейски страни.

Към апела за нова стачка в четвъртък обаче не се причислиха другите съществени синдикални групи, в това число Snuipp-FSU - най-големият профсъюз на учителите в началните учебни заведения.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР