Профсъюзът на автомобилните работници в САЩ постигна предварително споразумение с

...
Профсъюзът на автомобилните работници в САЩ постигна предварително споразумение с
Коментари Харесай

Профсъюзът на автомобилните работници в САЩ постига условно споразумение с Ford за прекратяване на стачката

Профсъюзът на автомобилните служащи в Съединени американски щати реализира авансово съглашение с Ford късно в сряда, пробив в 41-дневното прекъсване на " Големите три " производители на коли в Детройт

Сделката, която редовите служащи към момента би трябвало да одобрят при гласоподаване, включва 25-процентно нарастване на заплатите за почасовите чиновници, сподели профсъюзът на United Auto Workers (UAW).

Други основни детайли включват обезпечени разходи- корекции на живота; унищожаване на разнообразни равнища на възнаграждение или „ равнища “, които слагат в неравностойно състояние младшите служители; и право на стачка поради затварянето на фабрики.

„ В продължение на месеци споделяме, че рекордните облаги значат рекордни контракти “, сподели президентът на UAW Шон Фейн в изказване. „ И фамилията на UAW, нашият Stand Up Strike реализира триумф. “

Ford удостовери съглашението, като сподели, че „ ние сме удовлетворени, че постигнахме авансово съглашение за нов трудов контракт с UAW, покриващ нашите интервенции в Съединени американски щати. “

Също по този начин аплодисментите бяха американският президент Джо Байдън, който приветства „ историческо съглашение “, като сподели: „ Аплодирам UAW и Ford за това, че се сплотиха след тежки, добросъвестни договаряния и постигането на историческо авансово съглашение довечера. “

Байдън влезе в историята през Септември като първия президент на Съединени американски щати, който застана на пикет, защото той поддържа апела на UAW за " рекордни " контракти в светлината на рекордните облаги в автомобилната промишленост.

Увеличението на заплатите в предварителното съглашение е малко по-ниско от 40-те %, търсени от Фейн, когато UAW стартира стачката на 15 септември при първото по едно и също време прекъсване на Голямата тройка в Детройт (Ford, General Motors и Stellantis).

Въпреки това, това е доста над нарастването от девет %, което Ford в началото предложи през август.

„ Това съглашение ни слага на нов път да оправим нещата във Ford, в Голямата тройка и в цялата автомобилна промишленост “, сподели Фейн, като в същото време акцентира, че окончателното решение остава на членовете.

„ Ние вървим с цел да оставим този либерален развой да протече по своя път “, сподели Фейн, наричайки редовия състав „ най-висшия орган “.

Фейн сподели, че процесът на ратификация ще включва подробни онлайн презентации и районни срещи.

След като отхвърли предварителната съглашение, подписано от договарящите UAW, служащите в Mack Trucks гласоподаваха да стартират стачка по-рано този месец.

Разширяване на стачката 

Докато първичната стачка на UAW беше ориентирана към три завода с едвам 12 700 служащи, които напуснаха, профсъюзът последователно разшири действието през идващите седмици, защото търсеше по-добра договорка.

Повече от 45 000 служащи стачкуваха преди договорката с Ford. UAW има към 146 000 автомобилни служащи в Съединените щати.

Само през последните два дни UAW ескалира стачката както в Stellantis, по този начин и в GM, сваляйки основни заводи в Мичиган и Тексас, които вършат някои от най-печелившите компании транспортни средства.

Както GM, по този начин и Stellantis сега оферират 23 % нараствания на заплатите. Фейн твърди, че фирмите би трябвало да освежат в допълнение договорката в светлината на отстъпките на синдикатите след реорганизациите по банкрут преди повече от десетилетие.

След авансово съглашение профсъюзите от време на време не приключват стачка, до момента в който съглашението не бъде утвърдено от членовете. < p> Но в поврат UAW сподели, че служащите на Ford ще се върнат на промените си, с цел да окажат напън върху GM и Stellantis.

„ Това е стратегически ход за приемане на допустимо най-хубавата договорка “, сподели вицепрезидентът на UAW Чък Браунинг, добавяйки че „ последното нещо “, което желаят GM и Stellantis, е Ford да се върне към цялостния си потенциал, до момента в който те се забъркват и изостават. “

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР