profit.bgснимка: pixabay.comМеждународната енергийна агенция (IEA) прогнозира по-слабо търсене на петрол

...
profit.bgснимка: pixabay.comМеждународната енергийна агенция (IEA) прогнозира по-слабо търсене на петрол
Коментари Харесай

Прогнозират по-слабо търсене на петрол

profit.bg

фотография: pixabay.com

Международната енергийна организация (IEA) предвижда по-слабо търсене на нефт до края на 2020 година, както и през 2021 година, излиза наяве от месечния отчет, оповестен по-рано през днешния ден.

От организацията показват, че повишаването на случаите на COVID-19, както и слабото търсене на самолетни пътувания, са измежду главните аргументи за този спад.

Оттам предвиждат, че търсенето на нефт в международен мащаб ще намалее до 91.1 млн. барела дневно, което е с 8.1 млн. барела по отношение на година по-рано. Последната резивирана прогноза е с 140 000 барела по-ниска по отношение на преди месец.

 

Докладът идва единствено седмици, откакто най-големите петролни и газови компании оповестиха съществени загуби през второто тримесечие на 2020 година поради пониженото търсене.

Спад на облагата пък регистрира най-голямата петролна компания в света – Saudi Aramco, само че все пак от там оповестиха, че имат намерение да изплатят дял за актуалната година.

 

Цялата публикация ТУК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР