profit.bgСлед пандемията от коронавирус може за дълго време да спре

...
profit.bgСлед пандемията от коронавирус може за дълго време да спре
Коментари Харесай

Кои професии ще пострадат най-много от кризата

profit.bg

След пандемията от ковид може за дълго време да спре търсенето на някои специалности, в това число тези от туристическия бранш, които са най-силно засегнатите от болестта и ограниченията за битка с нея, както и редица други специалности. Това излиза наяве от репортаж на телевизия RT.

Според специалисти на Института за прогресивно обучение в туристическия бранш, първо ще бъдат изложени на риск туристическите сътрудници и екскурзоводите. Прогнозира се съществено преструктуриране на личния състав в тази област още през 2020 година

Индустрията на пътническите въздушни транспорти среща съществени проблеми - редица самолетни компании са на ръба на банкрута. В резултат, в бюрата за безработни може да се окажат голям брой опитни експерти, което съществено ще подтиква конкуренцията.

 

Подобна обстановка може да възникне и във фитнес промишлеността. Експертите на института считат, че след прекратяването на режима на самоизолация този бранш няма да може да върне клиентите си напълно, вследствие на което забележителен брой опитни инструктори ще бъдат на пазара на труда.

Това ще докара до обстоятелството, че младите експерти ще станат неконкурентоспособни.

Коронавирусната зараза и ограниченията, подхванати против нея, могат да ускорят трендовете на автоматизация и цифровизация на работните процеси, почнали доста преди пандемията. В тази връзка кариерните вероятности на представители на редица специалности са под опасност.

Сред тях са младши чиновници на профилирани отдели, младши анализатори, юридически съветници, банкови мениджъри, фармацевти, брокери, мениджъри на събития, преводачи, учители и преподаватели, както и печатни служащи.

Експертите предвиждат също, че след края на пандемията сложен интервал чака и сферите на модата, грима и кетъринга.

" Дори IT експертите са наранени. При тях казусът ще е различен, макар че сега се радват на изключителна известност на специалността си. Платежоспособното търсене на такива услуги също ще падне, а това ще наложи да се наемат на по-ниски заплати “, споделят откриватели.

За собствен шанс други специалности ще се възродят доста бързо, защото сега са блокирани от карантината и са в застой. Става дума за фризьори, козметици, маникюристи и други.

Въпреки това, редица промишлености ще се възстановят относително бързо, които по формулировка не могат да станат онлайн и в този момент са в престой. „ Говорим за фризьори, козметици, майстори за маникюр и други, т.е. личен състав за поддръжка “, изясняват специалистите.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР