profit.bgСлед като открихме всички континенти (макар че Атлантида все още

...
profit.bgСлед като открихме всички континенти (макар че Атлантида все още
Коментари Харесай

Учените откриха 71 нови вида растения и животни през 2019 г.

profit.bg

След като открихме всички континенти (макар че Атлантида към момента остава неуловима), от време на време имаме възприятието, че няма какво ново да намерим на нашата дребна синя планета.

Но Земята към момента е цялостна с мистерии и изненади.

Учените откриват нови растителни и скотски типове съвсем всеки ден и това потвърждава, че към момента има доста неразучени кътчета на планетата.

През 2019 година повече от дузина откриватели от Калифорнийската академия на науките записаха в историята на науката 71 нови типа растения и животни.

 

Те са открити на 5 континента и във водите на 3 океана, оповестява Bored Panda.



И до момента в който приветстваме обстоятелството, че има повече типове гекони на планетата Земя, в сравнение с предпочагаме, малко се тормозим от това, че и типовете оси са повече.

Според представител на Калифорнийската академия на науките тази година описът с нови типове е „ малко по-къс “ от нормално, само че „ цялостен с могъщи находки “.

От 2010 година насам учените от академията са описали 1375 типа. Вижте по какъв начин са разпределени те през годините:
2010 година 113 нови видове2011 година - 140 2012 година - 1892013 година - 912014 година - 2212015 година - 1032016 година - 1332017 година - 852018 година - 2292019 година - 71


Представител на академията показва за Bored Panda, че „ са нужни години на образование, съдействие с сътрудници и локални поданици в даден район, както и експертиза, с цел да могат вярно да се разпознават и събират типове в дивата природа “.

Понякога има единствено дребен прозорец от няколко секунди, с цел да може ученият да работи бързо и да открие и класифицира образец в дивата природа. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР