profit.bgРеалистична е целта магистрала Хемус да е готова до

...
profit.bgРеалистична е целта магистрала  Хемус да е готова до
Коментари Харесай

Аврамова: „Хемус“ готова до 2024 г. е реалистична цел

profit.bg

Реалистична е задачата автомагистрала " Хемус " да е подготвена до 2024 година, сподели районният министър Петя Аврамова по време на доклад на самодейността на партия ГЕРБ " Европа в твоя дом " в София.

До 2023 година автомагистрала " Хемус " ще стигне до Велико Търново, уточни тя. Тази година предварително ще бъде пусната правата сред Ябланица и пътен възел " Боаза " по тази автомагистрала, сподели още Петя Аврамова. По думите й тази година в страната ще бъдат пуснати 119 километра нови пътища, осведоми Българска телеграфна агенция.

С пари от Европейски Съюз и от бюджета са рехабилитирани над 820 км републикански пътища, само че анализите демонстрират, че в неприятно положение са 8000 от общо 20 000 километра републикански пътища, като за ремонта им са нужни 8 милиарда лв., сподели районният министър. Пари за тези поправки се чакат от новата ТОЛ система, а до тогава ще се работи предпочитано по най-тежките обекти, посочи Аврамова.
Макар пътната ни мрежа да е 20 000 километра, ВиК оборудванията са с дължина съвсем 90 000 километра, колкото 250 автомагистрали " Тракия ", сподели заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. Тази мрежа е за най-важната комунална услуга - приемане на качествена питейната вода, сподели той.

Всички притежатели на санирани жилища по програмата ни за енергийна успеваемост са удовлетворени от нея, уточни Нанков.

Програмата обезпечи на 220 000 жители опцията да живеят при по-комфортни условия. До края на годината резултатите от програмата ще обиден общо 360 000 души, които ще заплащат и по-ниски сметки за отопление, уточни Нанков.

Максимално се възползвахме от еврофондовете като от тях са 70 % от обществените вложения през последните години в страната, споделиха участници в полемиката.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР