profit.bgНеизвестно дори за най-близките му приятели, Дейл Шрьодер живял толкова

...
profit.bgНеизвестно дори за най-близките му приятели, Дейл Шрьодер живял толкова
Коментари Харесай

Дърводелец, таен милионер, прати 33 души в университет

profit.bg

Неизвестно даже за най-близките му другари, Дейл Шрьодер живял толкоз непретенциозно и пестял толкоз дълго време, че когато навършил 86 години, положението му възлизало на 3 млн. $.

Дърводелецът от Айова бил елементарен и доста работлив човек, споделя неговият другар Стив Нилсен пред KCCI. Той имаше " дънки за черква и дънки за работа. "

Преди да почине през 2005 година Шрьодер споделил с Нилсън, за своите 3 млн. $ и за метода, по който желае да ги похарчи. " За малко щях да падна от стола, " споделя Нилсен.

Шрьодер работил като дърводелец в една и съща компания в продължение на 67 години. Той в никакъв случай не се бил женил и нямал останали живи родственици.

Шрьодер споделил на Нилсен, че е израснал в беднотия и че по този начин и не получил опция да учи в университет. Затова желал да помогне на младежи да продължат образованието си.

Оттогава положението на Шрьодер е изпратило 33 души в лицей. Те назовават себе си " Децата на Дейл " и по-рано този месец се събраха, с цел да почетат Шрьодер.

Те поемат по друг професионален път, някои от тях са учители, други лекари и терапевти, само че общото сред тях е, че всичките те израстват в дребни градове в Айова, тъкмо като Шрьодер.

Единственото нещо, на което Шрьодер се надявал, било тези, на които той оказал помощ, по-късно да оказват помощ на идващото потомство. " Не можете да се отплатите, тъй като Дейл към този момент го няма, само че можете да си го спомняте и да му подражавате, " споделя Нилсен.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР