profit.bgНа 51 г. Джеси Ицлър вече може да се похвали

...
profit.bgНа 51 г. Джеси Ицлър вече може да се похвали
Коментари Харесай

Милионер отдава успехите на своя странен хранителен режим

profit.bg

На 51 година Джеси Ицлър към този момент може да се похвали с редица триумфи.

В 20-те си години то е сполучлив рапър, който се появява постоянно по MTV. (Първият му сингъл “Shake It Like A White Girl, ” доближава до топ 100 на класацията Billboard през 1991 г.)

В 30-те си години той става бизнесмен и оказва помощ за основаването на Marquis Jets, една от най-големите компании за отдаване на частни самолети чартърен, която след това продава на поделение на компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway. Ицлър също по този начин бе сътрудник в Zico Coconut Water, която бе добита от Coca-Cola през 2013 година

През 2008 година той се дами за създателката на Spanx и милиардер Сара Блейкли, а до 2015 година двамата към този момент са акционери в тима от НБА Атланта Хоукс. Те също по този начин имат четири деца.

Ицлър обаче счита, че нито едно от тези неща нямаше да е допустимо без строгата хранителна диета и физическата активност, с които поддържа тялото и мозъка си от 30 години.

“Знам, че това звучи налудничаво, само че нещото, което най-вече промени живота ми е, че все ден до обяд хапвам само плодове, ” споделя Ицлър пред CNBC.

Ицлър твърди, че когато бил на 21, нямал пари и спял по диваните на свои другари, той прочел книга на име “Сила за живот ” написана от Харви Даймънд.

“Предстоеше ми да тичам в първия си маратон, а аз не бях бегач, тъй че търсех нещо, което да ми обезпечи някакво преимущество, ” споделя той.

 

 

 

Според Ицлър книгата провокира читателя да яде единствено плодове до обяд в продължение на 10 дни, а по-късно на 11-ия ден да се върне към постоянната си закуска.

“Направих тъкмо това на 11-ия ден, откакто 10 дни до обяд бях ял единствено плодове. Закуската ми нормално включваше неща като овесена каша, яйца и бекон, само че след тези 10 дни, това ми изглеждаше извънредно. Така че в никакъв случай повече не се върнах към нея, ” споделя Ицлър.

В “Сила за живот, ” която е оповестена през 1985 година и преиздадена през 2010 година, Даймънд показва диета основана на сурови плодове и зеленчуци, като плодовете се употребяват само на празен корем заран. В книгата също по този начин се споделя, че животинските протеини не би трябвало да се комбинират със комплицирани въглехидрати като фасула и пълнозърнестите храни.

Не всички одобряват концепциите на Даймънд, особени тези свързани с комбинирането на храните и яденето на плодове на празен корем.

Ерин Фицджералд от болница Lenox Hill Hospital в Ню Йорк споделя, че като цяло не е нездравословно до обяд да се ядат единствено плодове, само че тя не го предлага.

“Никога не бих предложила на пациентите си да ядат единствено плодове до обяд. Ние би трябвало да прекъснем гладуването си от нощта с протеини и/или потребни мазнини. Плодовете може да здравословна част от нашите сутрини, само че потреблението на доста плодове заран може да навреди на някои хора — най-много на тези, които страдат от диабет или са изложени на риск от заболяване от диабет, ” споделя Фицджералд.

Въпреки това Ицлър твърди, че когато се храни единствено с плодове до обяд усеща, че има повече сила и мисли по-ясно, защото това съгласно него обезпечава на храносмилателната му система отмора. Твърдението на Ицлър обаче не е подкрепено от научни обстоятелства.

След 12 часа на обяд Ицлър споделя, че се храни със супер чисти неща, които са 80% сурови. И той обаче си разрешава понякога парче пица или суши, когато се храни със брачната половинка и децата си.

Ицлър не е единственият бизнесмен, който опитва с плодова диета.

Съоснователят на Apple Стив Джобс също бе фрутарианец в избрани интервали, като се хранеше главно с плодове, както и с ядки.

В добавка към това, че заран яде единствено плодове, Ицлър споделя, че различен фактор за триумфите му е това, че всеки ден отделя най-малко по три часа за себе си.

“Първоначалната на реакция на всеки е, че не в никакъв случай не би могъл да го направи, само че считам, че е в действителност значимо човек да отделя минимум 10% от деня за себе си, тъй като при мен персонално това ми оказва помощ да пребивавам в сегашния миг. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР