profit.bgЛиза Су от AMD е най-високо платеният главен изпълнителен директор

profit.bgЛиза Су от AMD е най-високо платеният главен изпълнителен директор ...

За първи път жена е най-добре платеният шеф на компания от S&P500.


profit.bg

Лиза Су от AMD е най-високо платеният главен изпълнителен директор на компания от индекса S&P 500 през миналата година.

Тя е първата жена, която оглавява ежегодната класация, изготвяна от Associated Press и Equilar, откакто тя започва през 2011 г.

Су е заработила общо 58.5 млн. долара през 2019 г., или с близо 13 млн. долара повече след втория най-високо платен Дейвид Заслав, който е главевен изпълнителен директор на Discovery Inc. Той е получил общо 45.8 млн. долара.

 

Тъй като проучването разглежда паричното възнаграждение за 2019 г., резултатите не отразяват ефекта от пандемията от коронавирус, която накара много ръководители да се откажат от част или от цялото си заплащане.

Заплащането на Су нараства рязко, в сравнение с предходната година, когато тя е заработила 13.4 млн. долара.

Това се дължи основно на получените от нея акции на компанията. През 2019 г. тя е получила базова заплата от 1 млн. долара, както и бонус в размер на 1.2 млн. долара, пише CNN Money.

След като оглави AMD през 2014 г., Су взе една компания на ръба на финансовата разруха и я превърна в една от най-добре представящите се в S&P 500, както и в значим конкурент на Intel.

Само през 2019 г. акциите на AMD поскъпват със 156%.

Смелите решения на Су помагат за подобряването на състоянието на компанията.

Тя е една от малкото жени начело на големи технологични компании и е една от 20-те жени, които попадат в класацията на Equilar, в която са включени общо 329 ръководители.

В първи 20 също така попадат Мерили Хюсън от Lockheed Martin, Мери Бара от General Motors и бившият главен изпълнителен директор на IBM Джини Ромети, която напусна поста през април.

Според проучването средното заплащане на жените ръководители на компании е 13.9 млн. долара, в сравнение с 12.3 млн. долара при мъжете, въпреки че в класацията има много по-малко жени, отколкото мъже.

В по-общ план резултатите от проучването сочат, че средното заплащане на всички ръководители достига 12.3 млн. долара, или с 4.1% повече, в сравнение с 2018 г., въпреки че темпът на растеж се забавя, в сравнение с предходните две години.

"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени сХартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html итук
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``Последни новини``рекламаФорумФорум--> -->``реклама
``реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа``затвори X×За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта

Източник: petel.bg