profit.bgЛиза Су от AMD е най-високо платеният главен изпълнителен директор

...
profit.bgЛиза Су от AMD е най-високо платеният главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

За първи път жена е най-добре платеният шеф на компания от S&P500

profit.bg

Лиза Су от AMD е най-високо платеният основен изпълнителен шеф на компания от показателя S&P 500 през предходната година.

Тя е първата жена, която оглавява годишната ранглиста, изготвяна от Associated Press и Equilar, откогато тя стартира през 2011 година

Су е проработила общо 58.5 млн. $ през 2019 година, или с близо 13 млн. $ повече след втория най-високо заплатен Дейвид Заслав, който е главевен изпълнителен шеф на Discovery Inc. Той е получил общо 45.8 млн. $.

 

Тъй като изследването преглежда паричното заплащане за 2019 година, резултатите не отразяват резултата от пандемията от ковид, която накара доста ръководители да се откажат от част или от цялото си възнаграждение.

Заплащането на Су нараства внезапно, спрямо миналата година, когато тя е проработила 13.4 млн. $.

Това се дължи главно на получените от нея акции на компанията. През 2019 година тя е получила базова заплата от 1 млн. $, както и бонус в размер на 1.2 млн. $, написа CNN Money.

След като оглави AMD през 2014 година, Су взе една компания на ръба на финансовата съсипия и я трансформира в една от най-добре представящите се в S&P 500, както и в важен съперник на Intel.

Само през 2019 година акциите на AMD нарастват със 156%.

Смелите решения на Су оказват помощ за подобряването на положението на компанията.

Тя е една от дребното дами отпред на огромни софтуерни компании и е една от 20-те дами, които попадат в класацията на Equilar, в която са включени общо 329 ръководители.

В първи 20 също по този начин попадат Мерили Хюсън от Lockheed Martin, Мери Бара от General Motors и някогашният основен изпълнителен шеф на IBM Джини Ромети, която напусна поста през април.

Според изследването междинното възнаграждение на дамите ръководители на компании е 13.9 млн. $, спрямо 12.3 млн. $ при мъжете, макар че в класацията има доста по-малко дами, в сравнение с мъже.

В по-общ проект резултатите от изследването сочат, че междинното възнаграждение на всички ръководители доближава 12.3 млн. $, или с 4.1% повече, спрямо 2018 година, макар че темпът на напредък се забавя, спрямо предходните две години.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в сайта

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР