profit.bgКой е човекът, който може да напълни 80 000-местен стадион?

...
profit.bgКой е човекът, който може да напълни 80 000-местен стадион?
Коментари Харесай

Как харчи парите си най-бързият човек в света?

profit.bg

Кой е индивидът, който може да изпълни 80 000-местен стадион? А кой може да пробяга 100 м за под 10 секунди и 200 м за под 20 секунди?

Отговорът на този въпрос е Юсейн Болт.

Днес ямайският спринтьор празнува своя 33-и рожден ден. Болт към този момент не се състезава, само че съгласно доста от експертите в атлетиката той ще остане в историята като един от най-хубавите, а за какво не и най-хубавият спортист за всички времена.

Не единствено поради осемте олимпийски златни медала, осемте първи места в разнообразни дисциплини от международни шампионати и още много победи в най-известните лекоатлетически шампионати, само че и поради излъчването му на пистата и отвън нея.

Тълпата безусловно полудява, щом зърне Болт, а това е и притегателна мощ за спонсорите. Именно от тях той цялостни банковите си сметки, защото се счита, че от другите надпревари си докарва по към 1-2 млн. $ от наградни фондове.

Това е много малко по отношение на 30-те милиона годишно, които печели Болт в най-силните си години.

През 2016 година, когато бяха извършени последните Летни олимпийски игри в Рио, донесе 32.5 млн. $ на Болт. Само година по-късно той добави нови 34.2 млн. $, а през 2018 година приходите му доближиха 31 млн. $.

За страдание, прекратената му кариера го остави отвън последната ранглиста на Forbes за най-добре платените спортисти, въпреки договорите със спонсори да не престават да му носят прилични приходи.

Само спонсорството му с Puma му носи по към 10 млн. $ на година. Тук би трябвало да прибавим и производителят на първокласни часовници Hublot, както и Gatorade и Virgin Mediа, от които си докарва сред 1 и 4 млн. $ на година.

Според CNN в цялата си атлетическа кариера Болт е спечелил към 150 млн. $. Разходите му не са дребни, ето за какво импровизирано той има 90 млн. $.

Болт обаче знае по какъв начин да харчи парите си. Този черен Nissan GTR е с цена от към 105 000 $, без спомагателните екстри.



Имението му в Ямайка също е голямо и може да приюти многочислените му посетители, с които спретва огромни и шумни купони

Usain St. Leo Bolt @usainbolt

Good morning World.. #Home

 View image on Twitter

769

3:47 PM - Dec 7, 2015

Twitter Ads info and privacy

187 people are talking about this

 

Моделът Джоди Стюърт Хенрикс, която е омъжена за Шон Пол, споделя, че празненствата на Болт постоянно не престават до ранни зори. Тя добавя, че писъците и ужасната музика вършат Болт допустимо най-ужастния комшия.
 



Моделът добавя, че даже и полицията не се намесва в тези случаи, защото Болт е народен воин.

Партитата обаче не престават и отвън дома му. През 2015 година Болт поръчва първокласна водка за 15 000 $ в лондонски клуб, само че малко по-късно напуща, без да заплати сметката.

Грешката обаче е поправена още на идващия ден, когато той се връща и се разплаща.

Атлетът има и имение на Бахамите, където постоянно почива.

Болт не не помни от кое място е тръгнал. Той постоянно подарява спортна екипировка на бившето си учебно заведение. През 2015 година даже подарява 1.3 млн. $. 2 година по-рано той ремонтира здравен център в родината си, за което даде 4 млн. $.

Музиката е едно от заниманията на Болт. Той постоянно се изявява като DJ.

Жените са другата му пристрастеност, като през леглото му са минали спортистки, модели, певици и други

Опитите му да стане футболист се провалиха, само че това надали ще попречи на бъдещите проекти на Болт – както за празненства, по този начин и за бизнес инициативи.

Наскоро стана ясно, че Bolt Mobility, която предлага електрически скутери и колела чартърен в Париж, ще навлезе на пазара и в Лондон.

Болт има брат и сестра Садики и Шерин, а родителите им към момента имат супермаркет.

Ето и някой от обичаните цитати на Юсейн Болт:

Аз съм жива легенда, наслаждавайте се на славата ми.

Веднъж в годината ще си шетам стаята, не за друго... просто усещам, че би трябвало!

Понякога имаш положителни дни, от време на време не чак толкова…

Дали съм ленив? О,да, в това няма никакво подозрение!

Не искаш да се жениш, когато си на 22 година Особено в случай че си прочут, девойките просто ти се хвърлят на врата. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР