profit.bgКолко често натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес

profit.bgКолко често натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес ...

Петте шофьорски грешки, които най-много дразнят на пътя.profit.bg

Колко често натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес на друг шофьор? А колко често вие бивате атакувани по този начин на пътя?

Не е кой знае колко рядко, нали? Зад волана всеки ден се сблъскваме с хиляди различни ситуации. Част от тях неприятни и потенциално опасни.

Този тип ситуации ни изкарват извън нерви. Понякога дори ние сме виновни за случващото се на пътя. Съответно провокираме гнева на останалите шофьори.

Нека ви покажем кои са основните причини, които провокират високо ниво на раздразнение по пътищата на страната.

1. Твърде високата скорост на движение в лошо време или по лош път
Това е един от очевидните поводи за излишни нерви на пътя. Навън е мрачно, дори има мъгла, святкат фарове, а нетърпелив шофьор се опитва да ви задмине.

В такива случаи е нормално да негодувате и да си казват: „За къде бързаш толкова? Не виждаш ли какво време е?“.

Бързането на пътя при лошо време е признак за неразбиране на съществуващата опасност. Това провокира тревога у другите шофьори.

Лошите пътища също са повод за изнервяне. Който кара с бърза скорост, а навред има ями, скъсява живота на автомобила си.

2. Престрояване без пускане на мигач
Мигачите не са част от колата за красота. Те имат своята функция и по закон задължително трябва да се използват при минаване в друга лента, завой и т.н.

3. Забавена реакция при зелен светофар
Хората в градовете понякога са по-изнервени. Бързат, всяка секунда им е скъпа. Поради това шофьорът, който на зелен светофар не тръгва възможно най-бързо, става обект на раздразнителни възгласи.

4. Засичане на пътя
Засичането е една от най-опасните маневри. Често се случва в градски условия. Някои умишлено правят резки движения, тъй като бързат, а други са от скоро шофьори и проявяват несъобразителност.

5. Отсъствие на умения за паралелно паркиране
Паралелното паркиране се нарича, когато автомобилът се паркира между други две коли, стоящи отпред и отзад.

Това е по-сложно паркиране, за което се изисква определена подготовка. Бавенето и излишните маневри провокират у опитните шофьори негативни емоции.

Източник: petel.bg