profit.bgКолко често натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес

...
profit.bgКолко често натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес
Коментари Харесай

Петте шофьорски грешки, които най-много дразнят на пътя

profit.bg

Колко постоянно натискате клаксона и формулирате нецензурни думи по адрес на различен водач? А какъв брой постоянно вие бивате атакувани по този метод на пътя?

Не е кой знае какъв брой рядко, нали? Зад кормилото всеки ден се сблъскваме с хиляди разнообразни обстановки. Част от тях неприятни и евентуално рискови.

Този вид обстановки ни изкарват отвън нерви. Понякога даже ние сме отговорни за протичащото се на пътя. Съответно предизвикваме гнева на останалите водачи.

Нека ви покажем кои са главните аргументи, които предизвикат високо равнище на неспокойствие по пътищата на страната.

1. Твърде високата скорост на придвижване в неприятно време или по неприятен път
Това е един от очевидните мотиви за непотребни нерви на пътя. Навън е тъмно, даже има мъгла, святкат фарове, а припрян водач се пробва да ви задмине.

В такива случаи е обикновено да негодувате и да си споделят: „ За къде бързаш толкоз? Не виждаш ли какво време е? “.

Бързането на пътя при неприятно време е симптом за недоумение на съществуващата заплаха. Това предизвика паника у другите водачи.

Лошите пътища също са мотив за изнервяне. Който кара с бърза скорост, а навсякъде има ями, съкратява живота на автомобила си.

2. Престрояване без стартиране на мигач
Мигачите не са част от колата за хубост. Те имат своята функционалност и по закон наложително би трябвало да се употребяват при минаване в друга лента, завой и така нататък

3. Забавена реакция при зелен светофар
Хората в градовете от време на време са по-изнервени. Бързат, всяка секунда им е скъпа. Поради това водачът, който на зелен светофар не потегля допустимо най-бързо, става обект на раздразнителни възгласи.

4. Засичане на пътя
Засичането е една от най-опасните маневри. Често се случва в градски условия. Някои съзнателно вършат внезапни придвижвания, защото бързат, а други са от скоро водачи и демонстрират недосетливост.

5. Отсъствие на умения за редом паркиране
Паралелното паркиране се назовава, когато автомобилът се паркира сред други две коли, стоящи начело и откъм гърба.

Това е по-сложно паркиране, за което се изисква избрана подготовка. Бавенето и непотребните маневри предизвикат у опитните водачи отрицателни страсти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР