profit.bgИгра на PlayStation, посещение на кино с приятели, игри на

...
profit.bgИгра на PlayStation, посещение на кино с приятели, игри на
Коментари Харесай

12-годишен направи ядрен реактор у дома

profit.bg

Игра на PlayStation, посещаване на кино с другари, игри навън — по този начин наподобява свободното време на множеството 12-годишни деца.

Не и за Джаксън Освалт обаче. Преди две години Освалт, който в този момент е на 14 година, реализира нещо, което даже и някои от най-уважаваните учени в света не са могли – той реализира нуклеарен синтез в своята стая в дома на родителите си в Мемфис, Тенеси.

" Един ден ненадейно получих прояснение, " написа младежът във форума за фенове физици Fusor.

" Осъзнах, че мога да съм най-хубавият на която и да е видеоигра, само че в последна сметка, това няма да значи доста. Осъзнах, че по-мащабно видяно, видео игрите не играят никаква роля. "

Така той решил да се отдаде на науката и да преследва ново занимание — нуклеарния синтез.

Докато другите деца желаят велосипед или игрална подпора за рождения си ден или Коледа, Освалт си поръчал нужните му елементи от eBay.

Вместо да гледа видеа на хора, които играят на игри, Освалт стартира да гледа видеа за физика — родителите му се съгласяват да му окажат финансова поддръжка, в случай че обещае първо да съгласува дейностите си с насоките на специалисти и да следва техните рекомендации и препоръки.

Родители на Освалт харчат сред 8 000 и 10 000 $ за частите, от които той имал потребност, с цел да построи нуклеарния си реактор и също по този начин заплащат сметката за 50 000 волта и радиоактивна радиация.

Използвайки онлайн форума за фенове физици Open Source Fusor Research Consortium, Освалт разчитал на метода проба-грешка, с цел да си подсигурява, че подхваща подобаващите ограничения, с цел да сътвори реактор и да реализира нуклеарен синтез.
View image on Twitter
 View image on Twitter

Osma Ahvenlampi@osma

This kid moved from games to physics experiments at 11yo and achieved small scale nuclear fusion before his 13th birthday. Jackson Oswalt is certainly someone to aspire to! https://buff.ly/2Xkhavd 

95

8:02 PM - Feb 24, 2019

49 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

 

Според Fox News, тъкмо преди своя 13-и рожден ден при започване на 2018 година Освалт най-сетне съумял да реализира задачата си — реактор за нуклеарен синтез.

" Да си татко на някой, който е толкоз стимулиран в продължение на 12 месеца, е в действителност впечатляващо. Той се трудеше всеки ден; всеки ден научаваше нещо различно; всеки ден претърпяваше неуспех, а аз гледах по какъв начин го преодолява, " споделя татко му Крис Освалт.

Тойнеиджърът към този момент има проекти за бъдещето.

Дали Освалт, в действителност, е най-младият човек постигнал това, в този момент следва да бъде доказано от специалисти.

Освен купа за международен връх, Освалт може да получи и писмо с рекомендация за стипендия от своето учебно заведение, съгласно Fox News.

Междувременно той има други проекти – желае да построи по-голям нуклеарен реактор, написа Business Insider.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР