profit.bgХано Ренер e на 25 години, когато основава Personio -

...
profit.bgХано Ренер e на 25 години, когато основава Personio -
Коментари Харесай

От шкипер на яхта до основател на компания за 500 млн. долара

profit.bg

Хано Ренер e на 25 години, когато основава Personio - софтуерен стартъп, който се пробва да извади множеството административни задания и купчините хартия от отделите по човешки запаси.

Преди да стане софтуерен бизнесмен, Ренер e студент в Мюнхенския софтуерен университет, където - до момента в който учи, има и нетрадиционна работа.

“Единствената работа, която съм работил, до момента в който учех, беше шкипер на ветроходни яхти, ” споделя към този момент 29-годишният Ренер пред CNBC.

Благодарение на тази работа Ренер обикаля света - от Средиземно море до Карибите.

 
Той обаче държи да подчертае, че не прекъсва образованието си, което е позната история от щатската софтуерна промишленост, където хора, като Бил Гейтс, Стив Джобс и Марк Закърбърг, напущат университета, преди да са взели дипломи.

Вместо това той взема решение да приключи образованието си и основава Personio с трима другари.

Ренер споделя, че получава вдъхновението за Personio, откакто един от неговите другари, който по това време е основен софтуерен шеф в компания със 100 чиновници, има проблеми с организацията на процесите по набирането на хора и ведомостите, без да има профилиран програмен продукт за това.

 

“Те имаха проблем с това да вкарат всичките данни за чиновници си в Excel-ска таблица, ” споделя Ренер. Продуктът на Microsoft е “добър ” метод за образуване на данни, само че Ренер споделя, че това не било задоволително, с цел да позволи доста от главните проблеми в HR отделите.

“Това, което ние в действителност покриваме, са главните неща, от които всяка компания се нуждае, само че които в действителност мъчно могат да се свършат с химикал, хартия и Excel, ” споделя Ренер.

“Както можете да си визиите, в процеса по наемането на хора има доста информация, която би трябвало да получите от даден чиновник. ” Платформата на Personio предлага набор от принадлежности, които оказват помощ за ръководството и автоматизирането на всичко - от следенето на молбите за работа до счетоводството, обвързвано с ведомостите и противоположната връзка от страна на чиновниците.

Агресивен растеж

Над четири години след основаването си компанията към този момент е стартъп, оценен на 500 млн. $, с помощта на набраните неотдавна 75 млн. $ финансиране, главно от щатската компания за рисков капитал Accel. Така Personio към този момент е набрала над 129 млн. $.

Ренер пък споделя, че на неговата компания даже не й се постанова да търси вложители за последния кръг финансиране. “Все още не планирахме да набираме средства, ” споделя той, добавяйки, че нови и сегашни вложители сами се свързали с Personio.

Ренер твърди, че компанията към момента разполага с към 50% от парите, които е набрала преди година.

Компаниите за корпоративен програмен продукт са мечтани таргети за придобиване в последно време, като GitHub и Red Hat бяха купени от Microsoft и IBM, респективно, в последните години. Миналата година огромен брой софтуерни компании също по този начин листнаха акциите си на тържищата.

Част от директните съперници на Personio са софтуерните стартъпи Bob и CharlieHR, само че компанията на Ренер също по този начин се конкурира с открити имена в сферата, като Salesforce, Oracle и SAP.

Според Ренер неповторимото комерсиално преимущество на Personio е, че тя се цели съответно в дребни и междинни предприятия с сред 10 и 2 000 чиновници.



Компании, като SAP и Oracle, “винаги ще бъдат съсредоточени върху корпоративната сфера, BMW-ата на света, ” споделя Ренер. “Ние се опитваме да оказваме помощ на тези компании, които сега не разполагат с решения на пазара, пригодени към техните потребности. ”

С още 75 млн. $ в банката, от Personio настояват, че възнамеряват да употребяват парите, с цел да разширят активността си във Англия и Ирландия, както и да наемат още хора.

Компанията към този момент се разрасна до 350 чиновници през 2020 година, в съпоставяне със 120 през предходната година, споделя Ренер. Persioni се цели в 700 чиновници в международен мащаб до края на годината.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР