profit.bgфото: ИнстаграмСъстоянието на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос

...
profit.bgфото: ИнстаграмСъстоянието на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос
Коментари Харесай

Първият човек в света с лично състояние от над 200 млрд. долара

profit.bg

фото: Инстаграм

Състоянието на основния изпълнителен шеф на Amazon Джеф Безос през вчерашния ден набъбна до над 202 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, с което той става първия човек, минал границата от 200 милиарда $.

Той към този момент е със 78 милиарда $ по-богат от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, който заема второто място в класацията.

Личното положение на Безос, което е главно под формата на акции на Amazon, скочи доста в последните години, дружно с растежа в цената на книжата на компанията.

Той стана най-богатия човек в света в най-новата история през 2018 година, когато персоналното му благосъстояние набъбна до над 150 милиарда Безос за първи път оглави класацията на милиардерите през 2017 година, осведоми CNBC.

 

Акциите на Amazon нарастнаха до рекордни равнища през април, в резултат на невижданото търсене от страна на потребителите, а цената им продължи да нараства, увеличавайки пазарната капитализация на компанията със стотици милиарди и осигурявайки на вложителите над 86% рентабилност от началото на годината.

Към вчерашна дата пазарната й оценка е над 1.7 трлн. $, което я прави втората най-скъпа компания в Съединени американски щати - след Apple.

Пандемията от ковид оказа помощ за този растеж, защото потребителите се насочиха към онлайн търговците за неща, като маски и дезинфектанти, както и за поръчката на хранителни артикули.

Този скок в търсенето стои зад положителните резултати на компанията за второто тримесечие, когато приходите на Amazon надвишиха 88.9 милиарда $, а компанията регистрира по-добри от предстоящите резултати, макар че похарчи милиарди долари за вложения, свързани с ковид.

Състоянието на Безос евентуално щеше да доближи 200 милиарда $ по-скоро, в случай че не беше развода му с Маккензи Скот (която неотдавна промени семейството си).

Скот, която сега заема 13-о място в показателя на милиардерите на Bloomberg, стана една от най-богатите дами в света след развода, когато получи 4% дял в Amazon, който й обезпечи персонално положение от 37 милиарда $. Нейното благосъстояние към този момент надвишава 66 милиарда $.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР