profit.bgЕдна от емблематичните павирани улици в Париж привлича хиляди туристи

...
profit.bgЕдна от емблематичните павирани улици в Париж привлича хиляди туристи
Коментари Харесай

Жителите на парижка улица искат да изгонят инстаграмърите

profit.bg

Една от емблематичните павирани улици в Париж притегля хиляди туристи всяка година, чиито фотоси събират милиони " лайкове " в обществените мрежи.

Оказва се обаче, че доста от хората, които живеят на Rue Cremieux, не са удовлетворени от тази гласност и упорстват пред градската администрация да забрани външния достъп до избрани зони, написа BBC.

Един от тези недоволни парижани даже е основал специфичен акаунт в Instagram, който илюстрира нежеланото наличие и нахлуването в персоналното пространство на локалните.

Те упорстват да се конфигурира някаква ограда или различен пропускателен режим, който да лимитира човекопотока в пиковите часове. Най-често това са утринните и следобедните часове, когато фотографите търсят най-подходящата светлина за своите композиции.

" Понякога, до момента в който закусваме в трапезарията, тъкмо под прозореца на къщата ни се събират големи тълпи от хора, които си вършат фотоси, рапъри снимат видеоклиповете си, а от време на време даже се провеждат и шумни ергенски празненства, продължаващи с часове. Честно казано, всичко това може да е извънредно досадно ", споделя един от локалните поданици.

Дори и потребителите на Instagram се нервират на някои от своите " сътрудници ".

" Случвало ми се е да заставам и да очаквам по десетина минути, до момента в който някой завърши със снимането на няколко следващи " селфита ". Поредният сходен случай беше на една от терасите в Мачу Пикчу в Перу.

Една дама накара приятеля си да я снима в десетки пози, без да се преценява, че по този метод блокира цялата пътека. Накрая не устоях и просто минах пред камерата ", споделя блогърката-пътешественик Крис Мортън.

Тя обаче е безапелационна, че виновност за това не носят самите приложения, а техните консуматори.

" Няма проблем да качваш фотоси в Instagram. Това въодушевява доста други хора да пътуват и да преглеждат света, което е нещо прелестно.

Но да навлизаш в частна благосъстоятелност, да задръстваш туристическите обекти, тъй че никой различен да не може да ги употребява, да прескачаш парапети и заграждения или да се снимаш на едно и също място в 100 разнообразни пози просто не е задоволително ", споделя още тя.

Според нея всичко би било доста по-лесно, в случай че всеки покаже почитание към местата, които посещава, ка

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР