profit.bgАко не направите правилно настройките на приложението Google Map, то

...
profit.bgАко не направите правилно настройките на приложението Google Map, то
Коментари Харесай

Как да изтриете всичко, което Google Maps записва за вас?

profit.bg

Ако не извършите вярно настройките на приложението Гугъл Map, то ще записва в детайли и пази автоматизирано всяко място, което посещавате, без значение дали става въпрос за вървене, шофиране или хвърчене, където и да е по света.

Всичко е много в детайли по минути и записите могат да покажат къде сте били във всеки един миг. Има обаче метод да тази история да се изтрива автоматизирано.

От една страна тази информация може да е потребна за вас. Може да желаете да се върнете обратно и да видите къде тъкмо сте били в някое от пътуванията си, да вземем за пример. Или пък бихте желали Гугъл да знае какъв брой време нормално лишава, с цел да се стигне с автомобил до място, което посещавате постоянно. Въпреки това, е малко плашещо данни за това къде сте били години обратно да се съхранява на сървърите на Гугъл.

През лятото Гугъл стартира да пуска поетапно функционалност, която разрешава на потребителите да изтриват историята на местата, които са посещавали автоматизирано на всеки 18 или всеки 3 месеца. Всичко след този интервал обратно се изтрива автоматизирано.

 

Странното е, че тази функционалност не се намира там, където от компанията нормално поставят тези настройки, а точно в профила ви в Гугъл. Вместо това би трябвало да се разровите в настройките на Гугъл Maps.

Ето по какъв начин става:

- Отворете Гугъл Maps на iPhone или на телефона си с Android.
- Отидете в менюто горе вляво
- Изберете “Your Timeline ”
- След това изберете трите точки горе вдясно на екрана
- Изберете “Settings and privacy ”
- Изберете “Automatically delete location history ”
- След това променете настройката от “Keep until I delete manually ” на “Keep for 18 months ” или “Keep for 3 months ”

От CNBC предлагат да настройте Гугъл по този начин, че да изтрива историята на всеки три месеца. Няма доста огромна изгода да пазите историята си повече от подобен интервал. Ако ви се коства малко обаче, можете да изберете 18-месечната алтернатива. След като извършите тази смяна всичко след този интервал ще бъде изтрито автоматизирано и ще продължи да бъде изтривано от Гугъл във времето.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР