profit.bg2020 г. се оказа повече от изненадваща и то във

...
profit.bg2020 г. се оказа повече от изненадваща и то във
Коментари Харесай

Най-големите събития, които бяха отменени или отложени през 2020

profit.bg

2020 година се оказа повече от изненадваща и то във всеки аспект от нормалния живот на хората. Заради изключителната обстановка бяха въведени строги ограничавания за всички всеобщи мероприятия, което засегна редица промишлености – на спорта, шоубизнеса, киното, модата и даже в религиозния живот.

Нека обаче погледнем по-ведро на нещата с вяра все още, когато животът ще се върне в нормалното си русло, а отсрочените занимания ще ни донесат по-голямо наслаждение от всеки път. Нова телевизия предлага лист с най-значимите събития, които да очаквате с неспокойствие.

Олимпийските игри

 

Олимпийските игри, които трябваше да стартират по график на 24 юли в Токио, ще се отсрочат за следващата година. Новите дати са 23 юли – 8 август 2021 година, а мястото на провеждането се резервира. Параолимпийските игри също се изместват за 24 август – 5 септември 2021 година

Организаторите, въпреки и в началото разтревожени, остават оптимисти за дълго чаканото събитие. Те се надяват, че в дълготраен проект загубите им от 2020 година ще бъдат обезщетени от по-голям зрителски интерес следващата година.

Всички страни, които щяха да изпратят свои представители, са известени. Все още никой не е обявил, че отсрочените Олимпийски игри ще попречат на някой състезател да взе участие, тъй като тази година е възнамерявал да постави завършек на кариерата си.

При всички положения обаче, решението на Международния олимпийски комитет не е било леко, тъй като в никакъв случай в историята си игрите не са били отлагани. Те не са се провеждали само през интервали на война.

Евровизия

Извънредната обстановка не подмина и годишното музикално съревнование Евровизия. То беше анулирано, като идващото издание несъмнено ще бъде през 2021 година в Ротердам.

Организаторите към момента не са обявили спомагателни елементи. Всички страни посрещнаха новината с безусловно схващане, само че това не спести разочарованието на изпълнителите.

Сред тях бе и представителят на България – младата и надарена певица Виктория Георгиева. Песента, с която щеше да показа страната ни тази година – Tears Getting Sober, бе посочена за любимец от специалистите и букмейкърите, изследващи надпреварата.

За страдание, изпълнителите ще би трябвало да излязат с нови музикални оферти за следващата година, само че това не обезкуражи Виктория. Тя излезе от обстановката по-мотивирана от всеки път и даде обещание да работи още по-усърдно.

Всички спортни шампионати

Най-голямото отчаяние за спортните почитатели бе фактът, че всички значими шампионати бяха анулирани или отсрочени за неопределен срок. Сред тях са Шампионска Лига, Лига Европа, Сезонът на NBA и Националната хокейна лига.

В резултат спортните клубове взеха решение да понижат възнаграждението на играчите, а положителната вест е, че никой професионален състезател не се възпротиви. Ситуацията бе възприета с схващане от всички.

За страдание обаче, отменянето на шампионатите има отрицателен резултат освен върху самите клубове, а и върху цялата промишленост, която е обвързвана с тях. Спортните канали, да вземем за пример, поставят съществени старания да компенсират ефирното си време.

Другите огромни губещи са
букмейкърите, чиято активност е съществено наранена. Освен недостига на срещи, за които може да се залага, трябваше да бъдат спрени и различните шампионати за Fantasy Football.

Българските клиенти имаха достъп до подобен в уеб страницата на букмейкъра Palms Bet, който оферираше опцията да менажирате фентъзи тимове, чието показване бе обвързано напълно с действителните резултати на футболистите от Първа Футболна Лига.

Добрата вест е, че шампионатите няма да бъдат анулирани, а най-вероятно ще бъдат изиграни през по-късен стадий от годината.

Наградите ТОНИ

Засега единствено отсрочени са и влиятелните театрални награди ТОНИ. Тяхното 74-то издание по проект трябваше да се организира на 7 юни в Радио Сити Мюзик Хол, Ню Йорк. Церемонията по връчването им обаче бе анулирана поради изключителната конюнктура.

Организаторите резервират позитивния звук, като дават обещание достиженията на „ Бродуей “ да бъдат отпразнувани на по-късен стадий тази година. Все още не е оповестена различна дата за събитието. За нея ще се мисли, когато обстановката разреши театрите на „ Бродуей “ още веднъж да отворят порти.

Европейското състезание по футбол

Международният футбол пострада и тъй като бе отсрочено Европейското състезание. То трябваше да се организира сред 12 юни и 12 юли в 12 разнообразни градове. На 17 март обаче УЕФА взе решение да го отсрочи за 11 юни – 11 юли 2021 година

Градовете-домакини се договарят да си поделят финансовите загуби от непредвидените условия. Цялото футболно общество остана единно, а президентът на УЕФА Мишел Платини посочи, че замисълът на 60-ото издание на Европейското състезание по футбол е бил това да е сантиментално събитие, което да сплоти света на футбола по случай юбилея на шампионата. Надеждите се, че това въпреки всичко ще бъде осъществено, а през 2021 година нациите ще са по-силни и единни от всеки път.

Международният Филмов Фестивал в Кан

Промени в графика се постановиха и във връзка с 73-ото издание на Международния Филмов Фестивал в Кан. Той трябваше да се организира сред 12 и 23 май, само че бе отсрочен.

Първоначално уредниците предвидиха, че тазгодишното събитие ще може да бъде извършено през юни или юли. Точният интервал обаче зависи от динамичната обстановка. Окончателното решение за това дали фестивалът ще бъде анулиран или единствено отсрочен ще бъде взето на 15 април.

Междувременно, в средата на март Гранд Театър Луи Люмиер, където по традиция се постила аленият килим на блестящия фестивал, се трансформира краткотрайно в подслон за бездомни жители.

Великденските празнувания

Заради възбраната за осъществяване на публични мероприятия християнският свят също изпитва усложнения да означи идните Страстна седмица и Великден.

Главата на Римокатолическата черква Папа Франциск разгласи промени в празничния си график. В името на сигурността на вярващите, той ще отслужи обичайните литургии от базиликата „ Св. Петър “ без наличието на миряни. Светите литургии обаче ще бъдат предавани в действително време онлайн.

В България честванията на Великден също ще претърпят промени. Литургиите ще се организират навън пред храмовете, а събралите се вярващи ще би трябвало да съблюдават нужното разстояние един от различен.

Други събития

С схващане и отговорност одобриха обстановката и редица звезди от музикалната сцена. Повечето от тях взеха навреме решение да анулират или отсрочат концертите си, въпреки че в някои от случаите ставаше въпрос за огромни интернационалните турнета. Сред изпълнителите са Майли Сайръс, Аврил Лавин, Джонас Брадър, Елтън Джон, Ролинг Стоунс, Камила Кабейо и други

Дългоочакваните изяви на международния модем подиум също ще би трябвало да изчакат. Отложени са седмиците на Модата в Париж, Милано и Шанхай.

Макар проектите на целия свят да претърпяха фрапантна смяна, реакцията на изключителното състояние по-скоро сплоти другите страни. Организаторите на изброените нагоре събития и на християнските празнувания посрещат компликациите с убеденост, че светът ще успее да преодолее рецесията скоро и ще излезе по-силен отпреди. А чаканите с нетърпения мероприятия ще ни донесат по-голямо благополучие, в сравнение с сме се надявали.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР