Профилният уеб портал Xiaomiui съобщи, че разработчиците на Xiaomi са

...
Профилният уеб портал Xiaomiui съобщи, че разработчиците на Xiaomi са
Коментари Харесай

Xiaomi се отказа да издава MIUI 14.5 и преминава директно към MIUI 15

Профилният уеб портал Xiaomiui заяви, че разработчиците на Xiaomi са се отказали от издаването на MIUI 14.5 и в този момент са напълно фокусирани върху MIUI 15. Основната причина е желанието на Xiaomi да приспособява личния си фърмуер към най-новата версия на Android – версия 14 колкото се може по-скоро. Факт е, че MIUI 14 се базира на Android 13, а хипотетичният фърмуер MIUI 14.5 също би бил основан на миналогодишния „ зелен робот “ – компанията ще би трябвало да раздели ресурсите си сред поддръжката на съществуващия фърмуер и създаването на напълно нов.

Наред с другите аргументи да се откаже от издаването на „ половинчата “ актуализация, Xiaomiui показва желанието на компанията да предложи най-хубавото потребителско чувство – като се работи непосредствено върху MIUI 15, разработчиците имат повече време да отстранят грешките и да усъвършенстват фърмуера. А в случай че се наложи да пуснат междинна актуализация сред MIUI 14 и 15, тя сигурно няма да в профил всички неточности, които към този момент са открити във фърмуера.

Тъй като Android 14 е съществена актуализация, Xiaomi осъзнава значимостта на обезпечаването на безпроблемна съгласуемост с тази нова версия. Като дава приоритет на процеса на адаптиране, Xiaomi може да приведе MIUI 15 в по-тясно сходство с Android 14, като усили оптимално изгодите, които потребителите могат да извлекат както от операционната система, по този начин и от фирмената среда MIUI.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР