Профилите за фитнес и здравословно хранене са едни от най-популярните

...
Профилите за фитнес и здравословно хранене са едни от най-популярните
Коментари Харесай

Веган инфлуенсърката, която почина от недохранване

Профилите за фитнес и здравословно хранене са едни от най-популярните в обществените медии, а инфлуенсърите зад тях бързо натрупат почитатели. Сред тях беше Zhanna D`Art - името, зад което разгласява Жана Самсонова, веган инфлуенсър.
 Тауринът в месото и рибата - за какво е значимо да го одобряваме посредством храната
Още една причина да не изключваме месото и рибата от храненето

Какъв е минусът за веганите и вегетарианците

Преди няколко дни стана ясно, че Самсонова е умряла на 39-годишна възраст от недохранване в Малайзия. Рускинята прокламира диета от сурови плодове и зеленчуци, смутита и сокове, и кълнове от слънчогледови семки.

Според близки нейни другари обаче в последните седем години Жана употребява само джакфрут - плод на тип хлебно дърво от югоизточна Азия, и дуриан - екваториален плод, прочут с неприятната си миризма.

Междувременно майката на инфлуенсърката Вера Самсонова признава пред 116RU.com, че дълги години се е опитвала да убеди щерка си да се храни, само че без резултат. " Тя сама избра този път. "

Няколко седмици преди гибелта й, установена на 21 юли тази година, Самсонова разгласява в стори в Instagram своя фотография с надпис: " Животът е неправилен, само че си коства да го живееш, в случай че си наясно с безсмислието му ".

Според другари на Жана, тя е не е пила и вода в последните шест години. " Видях я преди пет месеца в Шри Ланка - изглеждаше ужасяващо. Краката й бяха отекли... Не зная изобщо по какъв начин се движеше, допускам, че с доста болежка ", споделя Олга Черняева пред New York Post.

" Ако в действителност се е хранила единствено с това, което разгласява, е цяло знамение, че е оживяла толкоз дълго. Фактът, че е консумирала единствено джакфрут значи, че е страдала от изострен дефицит на протеин, желязо, калций и витамин В12 ", разяснява доктор Ритика Самадар от болница Max Super в Делхи пред Indian Express.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР