Профилите в социалните мрежи на множество българи с активна позиция

...
Профилите в социалните мрежи на множество българи с активна позиция
Коментари Харесай

Интелектуалци с петиция до ЕП: Блокирани са хиляди профили на българи, подкрепили Украйна

Профилите в обществените мрежи на голям брой българи с дейна позиция в поддръжка на Украйна са блокирани. Интелектуалци изпращат петиция до Европарламента с апел да не бъдат заглушавани гласовете им, предава Bulgaria ON AIR.
Сред тях са политологът професор Евгений Дайнов и журналиста Даниела Горчева.

" Хора всеки ден пишат " Да живее Путин " и " Украинският народ би трябвало да измре до крайник " и нищо не им с случва. А ние пишем: " Спри войната " и сме изпердашени ", съобщи политологът проф. Евгений Дайнов.

" Аз написах, че той ще стартира пълномащабна война против Украйна, написах, че ще нахлуе в в Украйна от всички страни и ще нападна Киев. И бях блокирана. На 24 февруари ми изтече наказването от 30 дни. Но още с първия статус " Казах ли ви аз какво ще стане " още веднъж ме блокираха. Този път ми блокираха и аварийния профил ", сподели Даниела Горчева.

Заради зачестилите случаи, в които ненадейно профилите на сериозни български гласове са блокирани, започва петиция, в която се упорства да не се заглушават позициите в поддръжка на Украйна у нас.

" Аз пребивавам в Холандия и пиша на български език. Съпругът ми е холандец. Той работи в Министерството на правораздаването на Нидерландия и той написа на нидерландски. Аз съм обърната към българската аудитория и пиша на български. Така че евентуално хората, които дават отговор за Фейсбук България би трябвало да бъде проследена ", разяснява Горчева.

Според специалиста по разбори на данни в обществените мрежи Георги Ауад става въпрос за масирана офанзива на тролове.

" 100% това е работа на тролове. За страдание огромните платформи не могат да наемат толкоз хора, че да прегледат всички сигнали против даден профил и обещано видео. Те прибягват към автоматизирано култивиране на тези сигнали, което води до такива неточности и пропуски в сигурността, които оказват помощ на троловете да заглушат гласове, които им пречат ", уверен е специалистът по разбори на данни в обществените мрежи Георги Ауад.

Петицията е адресирана до Европейския парламент. А българите с блокирани профили, даже не могат да изпратят възражения.

" Имам по-малко права, в сравнение с античния Виконт през 1245 година в Англия, който е могъл да стачкува пред краля своето наказание. Аз не мога. Не знам кой е кралят ", разяснява проф. Евгений Дайнов
div id= " article_text " class= " s3 " style= " overflow: visible; " >

 
   
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР