Профилите на няколко български потребители в Twitter бяха блокирани заради

...
Профилите на няколко български потребители в Twitter бяха блокирани заради
Коментари Харесай

Twitter блокира български профили, мисли ги за руски тролове

Профилите на няколко български консуматори в Twitter бяха блокирани поради потреблението на кирилица, заяви американското издание The Verge.

Преди седмица от Twitter оповестиха, че ще подхващат нови ограничения в преследването на троловете в обществената мрежа, което наподобява е довело до непредвидени последствия за хората, които пишат на кирилица.

От компанията към момента не са съобщили каква е повода за блокирането на профилите, само че водещата доктрина в мрежата е, че става въпрос за логаритъм, който регистрира всяка отпратка към известни сметки в Twitter, като да вземем за пример тeзи на Уoutube и Фейсбук, на кирилица, като деяние на съветски тролове.

Дори в случаите, когато истинският пост не е филтриран или блокиран от системата, потребителите, които го ретуитнат или му дават отговор, също могат да се окажат със заключен профил.

Дам... може би търсеният резултат е някои разговори да наподобяват монолози#tweetunavailablepic.twitter.com/TQhK5kCLjy

— Sensum ☯️ (@vonegat) May 21, 2018

Проблемът е засегнал даже хора, които имат профил в Twitter от повече от 9 години, в това число и такива с хиляди почитатели.

От  изданието акцентират, че грешката на Twitter е изключително фрапираща, защото кирилицата е основана в България и се употребява в много страни по света.

In @Twitter HQ:
‘OMG, we have so many Russian bots! Gotta stop them! But how?!’
‘Hm, they use Cyrillic...’
‘Oh? So start hidin tweets in Cyrillic!‘
‘But...’
‘Just do it!’
‘Done.’
‘Nice!.. Beer?’
(FUN FACT: Cyrillic is official script in >15 countries that are not Russia) pic.twitter.com/ku4x391fdP

— El señor más maduro (@VSchwarz) May 21, 2018

Засегнатите консуматори възвръщат профилите си относително бързо, само че Twitter продължава да ги третира като „ цифрови аутсайдeри “. Всеки техен туит е съпроводен с уведомление „ постът е недосегаем “ или с блокиране на известията до други консуматори.

„ Запознати сме и преглеждаме казуса. Ще предприемем всички нужните стъпки за неговото разрешаване, като в същото време с това ще продължим нашата битка със известия със злоумишлен темперамент и спама “, обявиха от Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР